Читај ми!

Трамп уз торту и балоне прославио рођендан, Бајден му честитао: Од једног старца другоме

Републикански кандидат на предстојећим изборима за председника САД и бивши председник Доналд Трамп, уз торту и плаве и беле балоне, прославио је 78. рођендан, говором бирачима на Флориди. Актуелни амерички председник Џозеф Бајден упутио му је честитку путем друштевних мрежа, на којој је писало да су „године само број“.

Срећан 78. рођендан, Доналде. Чуј ово од једног старца другом: Године су само број, навео је у објави Џозеф Бајден на друштвеној мрежи Икс, уз кратки видео-снимак у којем су приказана његова дела и политике у контрасту са Трамповим.

За то време, Трамп је говорио на рођенданској забави коју је за њега у Вест Палм Бичу на Флориди организовала група његових присталица, познатих као „Клуб 47"

Трамп је, такође, више пута окарактерисао актуелног председника Џозефа Бајдена као исувише слабог да издржи други мандат у Белој кући.

„Нашу земљу уништавају неспособни људи. Сви председници треба да имају тестове способности“, рекао је Трамп.

Торта на златној подлози

Организатори су у оквиру свечаности потом, изнели високу торту док су присутни пуштали црвене и плаве балоне.

Постављена на златну подлогу, торта је имала одвојене слојеве који су укључивали бејзбол капу „Учинимо Америку поново великом“, лого Клуба 47, америчку заставу и натпис „Рођен у САД на Дан заставе“, који су имали златне оквире уобичајене у многим Трумповим објектима, као и логотипима Трампа и републиканаца.

Када је Трамп изашао на сцену, публика је запевала „Срећан рођендан“ и скандирала „САД! САД!“.

„Ово је највећа рођенданска забава коју сам икада имао“, рекао је Трамп. 

Бивши председник САД изазвао је одушевљење присутних, износећи планове за кампању.

Прослави Трамповог рођендана присуствовали су и републиканци Марко Рубио, Бајрон Доналдс и Мич Меконел.

„За ову свечаност продато је 5.000 карата по цени од око 35 долара, а цена за места ближа бини била је 60 долара“, рекао је председник Клуба 47 Лари Сноуден.

Прекретница

Рођендан Доналда Трампа је прекретница која подсећа бираче да су два кандидата главних странака ове године најстарији који су се икада борили за ту функцију, наводи Ројтерс.

Истраживања јавног мњења показују да су Американци више забринути због поодмакле старости Бајдена, који има 81 годину, иако је Трамп само три и по године млађи и био би најстарији председник икада ако освоји други мандат.

Трамп током кампање није експлицитно правио питање због Бајденових година, али је покушао да искористи сваку вербалну грешку свог противника, као и Бајденов успорен ход да би га представио као неприкладног за Овални кабинет.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије