Читај ми!

Сребрни јубилеј јорданског краља - трудна принцеза Раџва засенила краљицу Ранију

На свечаној паради поводом обележавања сребрног јубилеја јорданског краља, све даме из краљевске породице трудиле су се да буду максимално елегантне, али је хаљина коју је обукла краљица Ранија, упркос симболици коју је носила, изазвала углавном негативне коментаре пратилаца. 

Двадесетпетогодишњицу ступања на престо Јордана, краљ Абдулах II обележио је импресивно, спектакуларном војном парадом, којој су присуствовали сви чланови краљевске породице. 

Абдулах и краљица Ранија имају четворо деце. Престолонаследник принц Хусеин био је са супругом Раџвом која је у поодмаклој трудноћи и током лета треба да се породи. Принцеза Иман такође је била са супругом.

Даме су за ову посебну прилику изабрале специјалне тоалете.

Док је будућа краљица Раџва, поносно истичући труднички стомак, блистала у тамноцрвеној дугој хаљини са традиционалним везом и плаштом познате саудијске креаторке Хонајде Серафи, хаљина краљице Раније, како су приметили многи пратиоци краљевске моде, била је потпуни промашај. 

Креатор Лаит Алмалуф нашироко је објаснио и похвалио се шта га је инспирисало и какву све симболику његова хаљина носи: од низа од седам дугмића, који представљају седмокраку звезду Јордана, јединство и наду, до корзета попут оклопа, који симболише заштиту и снагу земље у последњих 25 година, те мотива жита у плисираној сукњи који асоцира на изобиље и богатство. 

Замисао креатора можда и није била лоша, али се реализација ретко коме допала. 

У горњем делу хаљине, који је био попут класичне беле кошуље са крутом крагном и баушастим рукавима, преко које је био сиви асиметрични корзет од дебелог материјала, Ранија је деловала као корњача у оклопу, ни налик елегантној и стилизованој краљици какву смо навикли да видимо. Пратиоци су прокоментарисали да је изгледала као да долази директно са ортопедије и имали су много замерки на рачун њене хаљине. 

Ранијина старија ћерка Иман била је попут праве оријенталне принцезе у дугој сатенастој свиленој хаљини са украсним тракама и везом, која је била пун погодак и одговарала прилици. За татин сребрни јубилеј и боја је била примерена- сребрна. 

четвртак, 20. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије