Читај ми!

Комбинезони – нови тренд краљевске моде   

Неколико припадница европских краљевских породица показало је у последње време да су у тренду - комбинезони. 

Комбинезон, или jumpsuit, је одевни предмет који нисмо навикли да виђамо често на припадницама краљевских породица.

Једноделно одело са ногавицама измишљено је почетком XX века као практична униформа за падобранце, која ће им боље држати топлоту тела на великим висинама. Касније је његова употреба проширена у разним делатностима и областима живота, па комбинезоне виђамо и као професионалне униформе механичара или возача Формуле 1, али и као обавезну одећу у неким затворима.

У свакодневном животу, често је синоним за удобну и лежерну одећу, најчешће од џинса или лаганих материјала. 

Комбинезон, међутим, може да буде и изузетно елегантан, а то су нам у последње време показале и неке припаднице европских краљевских породица. Одабрали смо четири комбинезона, која су нам ових дана запала за око, а носиле су их холандска краљица Максима, принцеза Шарлен од Монака, грчка принцеза Татијана и Сара, војвоткиња од Јорка.

Холандска краљица Максима је дама препознатљивог и беспрекорног стила, која се не либи да смело обуче нешто што се други не би усудили, тако да јој ни комбинезони нису страни. Али, не макар какви. На додели награда краља Вилема појавила се у атрактивном асиметричном беж комбинезону модне куће Натан, са дугим шлепом од креп свиле који се спуштао преко једног рамена.

На гала пријему поводом Велике награде Монака, и принцеза Шарлен од Монака била је посебно елегантна, разголитивши своја моћна пливачка рамена у тегет комбинезону Луј Витон, који јој је беспрекорно пристајао. 

Татијана Блатник, лепотица словеначког порекла и тазе разведена супруга грчког принца Николаоса, појавила се на ревији модне куће Темис Зуганели у Атини у њиховом лежерном комбинезону од свиле, врло живописних боја, зелене и љубичасте. Баушасти горњи део и изразито широке ногавице чине овај одевни предмет од природних материјала идеалним за вреле грчке температуре током лета. 

И на крају, у овом избору, за промену, нашла се дама која обично предњачи на листама најгоре одевених. Сара Фергусон, војвоткиња од Јорка, заблистала је као никад до сада на насловници магазина Hellо у свиленом тиркизном комбинезону лепршавих ногавица и без рукава, бренда Phase eight. Руку на срце, за њен стајлинг побринули су се стилисти тог магазина, тако да ту нема много Сариних заслуга.

Пратиоци краљевске моде нису пропустили да примете да би се бившој супрузи принца Ендрјуа исплатило да убудуће ангажује доброг стилисту. Поготово што комбинезон у којем је сјајно изгледала током фотографисања кошта само 250 фунти, што је много јефтиније од многих модних комбинација у којима се до сада није баш прославила.

среда, 19. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије