Читај ми!

Лажне фотографије Кејти Пери превариле обожаваоце, али и њену мајку

Црвеним тепихом овогодишњег Мет гала догађаја у Њујорку Кејти Пери није прошетала, али фотографија коју је створила вештачка интелигенција која се појавила на друштвеним мрежама, преварила је хиљаде обожавалаца – па чак и њену мајку – који су поверовали да је фотографија стварна.

Мет гала је одржан у понедељак, а лажна слика Кејти Пери у великој цветној хаљини подељена је на друштвеној мрежи Икс (некада Твитер), имала је преко 15,5 милиона прегледа и 314.000 реакција свиђања.

Међутим, када се ближе анализира фотографија, види са да певачици недостаје рука, тепих није у складу са овогодишњом темом бала, а само један у низу фотографа у позадини обраћа пажњу на њу – што се чини врло мало вероватним.

Друга фотографија Кејти Пери у другој хаљини коју је направила вештачка интелигенција такође је постала вирална на платформи, са преко четири и по милиона прегледа и 115.000 реакција свиђања. Иако је на овој слици певачица на правом тепиху, опет се могу регистровати неправилности у њеним очима и на руци.

Пери је на свом профилу на Инстаграму објавила обе фотографије које су дељене на платформи Икс, поруку коју је добила од мајке и поставила видео-снимак из студија, уз коментар, „Нисам могла да стигнем на Мет гала, морала сам да радим“.

 На друштвеним мрежама се појавила и слика Ријане коју је направила вештачка интелигенција и такође је постала вирална на мрежи Икс, иако и она није присуствовала догађају у Метроплитен музеју – наводно зато што је имала грип.

уторак, 18. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије