Лов на медицински картон принцезе Kејт

Независни надзорни орган у Британији испитује наводе да је приватност принцезе од Велса Kетрин „озбиљно нарушена“.

Kанцеларија комесаријата за информације, која обезбеђује појединцима и организацијама заштиту приватности података, покренула је истрагу због извештаја дневног листа Дејли мејл у којем се наводи да је „барем један од запослених“ у болници у којој је принцеза од Велса оперисана у јануару, покушао да се домогне њеног медицинског картона.

Сама управа те приватне болнице у северном Лондону саопштава да је покренула истрагу. Дејли мејл цитира неименовани извор међу особљем болнице, који тврди да је управа ступила у контакт са Kенсингтонском палатом, званичном резиденцијом принца и принцезе од Велса, одмах пошто је инцидент откривен уз уверавања да ће истрага бити неодложно покренута.

Исти извор наводи да су сви запослени у болници „шокирани и узнемирени“ због чињенице да је колега, у кога су имали пуно поверење, наводно одговоран за „тако тешко нарушавање поверења и радне етике“.

„Реч је о тешкој повреди безбедности, која наноси огромну штету болници, која је до сада имала неукаљану репутацију у лечењу чланова британске краљевске породице“, тврди исти неименовани извор у болници у четврти Марилбон.

Принцеза од Велса Kетрин подвргнута је операцији абдомена скоро истовремено када је у истој болници у јануару због бенигних проблема са простатом оперисан британски краљ Чарлс Трећи.

Док је монарх од почетка процедуре био отворен о каквој је болести реч у настојању да инспирише мушкарце да се подвргну превентивним прегледима простате, Kенсингтонска палата није саопштила никакве детаље у вези са природом обољења због којег је принцеза Kетрин подвргнута хируршком захвату.

Британски престолонаследник Вилијам инсистира на приватности своје породице, поготову због трагичне смрти његове мајке принцезе Дајане у којој су папараци имали значајну улогу.

Међутим, нестанак принцезе од Велса из јавности доводи до незадрживог бујања бројних теорија завере на друштвеним мрежама.

Таблоид Сан објавио је аматерски снимак видео-телефоном у којем се јасно види престолонаследнички пар како, насмејан и са кесама у рукама, шета по једној фарми близу Виндзора где Велсови живе.

Међутим, најтврдокорнији теоретичари завере тврде да на снимку није четрдесетдвогодишња принцеза, док они мање радикални коментаришу њену телесну тежину и здравствено стање.

Према првобитном саопштењу Kенсигтонске палате, принцеза од Велса требало би да се врати јавним дужностима после Ускрса по грегоријанском календару.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво