Читај ми!

Од стјуардесе до часне сестре – краљевски модни промашаји фебруара   

Одабрали смо неколико модних комбинација припадница краљевских породица које су изазвале највише негативних коментара током протеклог месеца. 

Припаднице краљевских породица умеју да задиве љубитеље моде својим стилом, али неретко изазову и сасвим супротан ефекат. Одабрали смо неколико модних комбинација које су прошлог месеца биле највећи „промашаји“ и изазвале највише негативних коментара пратилаца на друштвеним мрежама. 

Шведска престолонаследница Викторија спада у веома економичне припаднице краљевских породица, јер често „рециклира" већ ношену гардеробу и носи врло приступачне брендове, што је за сваку похвалу. Омиљене одевне комбинације су јој, међутим, једнобојна одела, чији одабир понекад и није најприкладнији.

Током недавне посете Калифорнији, где је боравила са супругом, износала је неколико одела у разним бојама: зеленој, розе, црвеној…али је највише засметала „стјуардеса" комбинација црвеног одела бренда Extreme collection и ешарпе коју је везала око врата, а у којој је заиста изгледала као део посаде неке авиокомпаније.

За разлику од Викторије, велика војвоткиња Марија Тереза од Луксембурга врло је галантна кад је мода у питању и не либи се да одреши кесу. Током прошле године била је на високом петом месту међу краљевским „модним расипницама“. Нажалост, инвестиција често буде промашена, јер Марија Тереза највише воли дуге широке панталоне и комбинезоне, који њеном стасу баш и не пристају најбоље.

Још кад их уклопи са мало дужим капутићем, као током званичне посете чешког председника, модна комбинација је потпуно „поједе", упркос чињеници да су плишани капут и Макс Мара комбинезон заједно коштали више од 3.600 долара. Зато се ова, иначе веома лепа Кубанка, често нађе на листи најгоре одевених.

Сара Фергусон, војвоткиња од Јорка и бивша супруга британског принца Ендрјуа, са ове листе не силази већ годинама. Додуше, ни не хаје много за то. Она носи оно што јој се свиђа, без обзира на коментаре. А свиђају јој се највише мундири и сакои који подсећају на војне униформе.

Од њих се не одваја, као ни од омиљених кратких црних чизмица са златним детаљима, што све заједно најчешће изазива згражавање пратилаца краљевског стила, као што је био случај и недавно када се тако обукла.

Принцеза Нина од Грчке,  супруга згодног грчког принца Филипоса, неретко је на мети пратилаца краљевске моде због свог стила, или боље речено, због његовог одсуства. Нинини модни спојеви ретко кад изазову позитивне реакције. Последње појављивање на литургији у грчкој православној цркви Свете Софије у Лондону, посвећеној њеном прошле године преминулом тасту краљу Константину, изазвало је бројне шаљиве коментаре.

Црна свилена хаљина Алесандре Рич са великом белом крагном, укомбинована са белом чипканом капицом, многе је подсетила на традиционалну одећу Амиша, часних сестара „приправница", или старомодне слике из школских албума деведесетих година прошлог века.

С обзиром на цену од више од 2.000 долара, било је примедби да је то школски пример како, када је мода у питању, није све у новцу. Тридесетседмогодишња Нина Флор је богата наследница из Швајцарске, која се пре четири године удала за најмлађег сина последњег грчког краља.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара