РТС на вечери са италијанском премијерком Мелони

У Америци се традиционално организују неформалне вечере са председником и страним дописницима, на којима се не разговара о политици већ о неким животним темама на ироничан и симпатичан начин. Ову формулу су усвојили и страни дописници у Италији који су пре две године срели премијера Марија Драгија, а сада и премијерку Ђорђу Мелони.

Страни дописници у Италији имају две канцеларије, једну у Риму и једну у Милану. Екипа Радио-телевизије Србије је присуствовала гала вечери са премијерком Ђорђом Мелони.

Премијерка је одржала говор који је изазвао овације страних новинара, што су касније критиковали они италијански медији који не подржавају актуелну владу и њену политику, а које је мало интересовала права сврха једног оваквог догађаја.

Ђорђа Мелони је изјавила да се од ње, на оваквој једној вечери, очекује да буде забавна и не превише озбиљна што јој тешко полази за руком, јер како каже: „Нисам знала да будем безбрижна ни са 15 година, а замислите данас када сам изгубила изборе на Сардинији, а још и постим и не могу да убијем тугу у алкохолу.

Но, без обзира на урођену озбиљност, успела је да буде духовита и аутоиронична.

Седиште страних дописника у Риму се после више од 20 година сели у Палацо Грациоли, бивши дом Силвија Берлусконија, те се премијерка нашалила рекавши да ко зна шта би о томе мислио Берлускони, али да су то ствари које се у животу дешавају.

Одржала је говор у коме је нагласила да је она особа са највише етикета, да је, нажалост, описују на погрешан начин, јер ко је упозна, види да је заправо врло приступачна и добар човек.

Италијанска премијерка је додала и да никада не смемо да потцењујемо потенцијалну снагу добрих које неко повреди, те да је оно што јој највише смета нелојалност, понижавање, али и када губи у карташкој игри Buracco што јој се у последње време, пожалила се, често дешава.

Такође је додала да је енглески научила захваљујући песмама Мајкла Џексона, кога је желела да упозна, али нас је прерано напустио. Открила је да је желела да буде певачица, али да нема слуха, као и да је желела да игра одбојку, али да је прениска за то.

Премијерка се осврнула и на свој патриотизам и велику љубав према Италији рекавши да на власти у земљи треба да буде онај ко је легитимно изабран на изборима и да би желела Италији да врати стабилност коју претходне владе, с обзиром на њихово врло кратко трајање, од отприлике годину и по дана, нису биле у стању да дају.

Премијерка Мелони, која је инсистирала да је страни новинари зову једноставно Ђорђа, дуго је разговарала са сваким од присутних, међу којима је била и екипа Радио-телевизије Србије, опуштено седећи на каучу и ћаскајући као да разговара са пријатељима.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије