Читај ми!

Басиста Дерик Мекинтајер, познат по свом раду са групом „Џамироквај“, погинуо у саобраћајној несрећи

Басиста Дерик Мекинтајер, познат по свом раду на албуму "Dinamite" групе „Џамироквај“ из 2005. године, погинуо је у саобраћајној несрећи. Шездесетшестогодишњи музичар преминуо је у петак, 2. фебруара, након судара пет возила у Бушију, у Хертфордширу, у Великој Британији.

Власти су вест о смрти Дерика Мекинтајера пренеле недељу дана након несреће преко својих званичних канала друштвених медија. Дерикова породица је такође издала саопштење, а на мрежама се огласио и фронтмен групе „Џамироквај“, Џеј Кај.

Породица је објавила: „Наш тата, Дерик Мекинтајер, био је поносан тата, муж, брат, син, ујак, деда и пријатељ. Имао је страст према музици, свирао је бас гитару већи део свог живота и благословио песме својом бас линијом за људе као што су Џамироквај, Рој Ајерс, Берверли Најт и многе друге“.

„Тата је био сјајан човек који је утицао на многе који су долазили у контакт са њим, инспиришући и охрабрујући их у свакој прилици.”

Фронтмен групе „Џамироквај“, Џеј Кај, написо је на мрежи Икс (раније Твитер): „Са великом тугом примио сам тужну вест о смрти Дерика Мекинтајра. Било је задовољство радити са њим и био је изузетно талентован музичар."

„Моје мисли су са његовом породицом, пријатељима и колегама музичарима који су радили са њим. Мислим на тебе на будућој великој свирци на небу Дерик.“

Полиција у Хертфордширу потврдила је да тражи више информација о инциденту у коме је осим Мекинтајеровог учествовала још четири аутомобила. У објави вести о погибији познатог музичара, замолили су све који су тог дана били у подручју где се одиграо удес да се јаве како би помогли у истрази.

Дерик Мекинтајер је најпре био део пратећег бенда кантауторке Беверли Најт на њеном другом студијском албуму Prodigal Sista, који је објављен 17. августа 1998.

Након рада са Најтовом, Мекинтајер је прешао да ради са француском глумицом и певачицом Патрисијом Кас.

Групи „Џемироквај“ се придружио на њиховом шестом студијском албуму Динамит, који је објављен јуна 2005. Потом је наставио да сарађује са Беверли Најт.

Године 2008. године, басиста је радио са Вилом Јангом на његовом четвртом студијском албуму, а исте године је такође радио са Гаелом Фореом.

Упоредо Мекинтајер је наставио сарадњу и са Патрисијом Кас, као и са уметницима као што су Џон Њумен, Розала Милер и Џон Реген, између осталих. Све у свему, иза Дерика Мекинтајера је остало богато наслеђе у раду са музичарина са обе стране Атлантика.

уторак, 02. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару