Низ лапсуса се наставља: Шта је и кога овог пута помешао Бајден

Током кратког обраћања нацији, Бајден (81) је говорио о рату Израела и Хамаса, и рекао да је са председником Мексика радио на томе да се помогне слањем помоћи у ратну зону.

„Као што знате, у почетку председник Мексика Сиси није желео да буде отворен по питању тога да се дозволи да хуманитарни материјал уђе (у Газу). „Разговарао сам са њим. Убедио сам га да промени мишљење“, рекао је Бајден.

Бајден је међутим пропустио да помене да је председник Абдел Фатах ел Сиси – председник Египта, и да је мексички председник – Андрес Мануел Лопез Обрадор. Реч је о двојици лидера које је амерички председник срео последњих година.

Нови лапсус догодио се неколико минута након што је Бајден рекао да је његово памћење „добро“ као одговор на оштар извештај који је раније тог дана објавио правник Роберт Хур о Бајденовом погрешном „управљању“ поверљивим документима и о његовим тврдњама о, на пример, томе да Бајден заборавља неке важне датуме, па и оне кључне из сопственог живота.

Мешање председника Египта са колегом из Мексика само је један у низу лапсуса које је Бајден недавно направио, што је изазвало забринутост због његове менталне оштрине, док тражи други мандат на функцији председника.

Када је у среду боравио на Менхетну, Бајден је рекао донаторима да је разговарао са бившим немачким канцеларом Хелмутом Колом о побуни на Капитолу 6. јануара — четири године након смрти европског политичара.

Раније ове недеље, Бајден је побркао актуелног француског председника Емануела Макрона са бившим лидером Франсоа Митераном, који је умро пре скоро 30 година.

Из Беле куће су дали своје виђење Бајденових забуна.

„Много је људи, велики је број светских званичника – знате, они понекад могу да се, током говора, помешају зар не? Свима се то дешава“, рекла је новинарима секретарка за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.

уторак, 05. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво