Преминула Амалија Кнавс, мајка Меланије Трамп

Бивша прва дама САД Меланија Трамп објавила је на друштвеној мрежи да јој је умрла мајка Амалија Кнавс. Имала је 78 година. Крајем 2023. године тешко се разболела и божићне празнике је провела у болници, преноси Портал РТВ Словеније.

„Са великом тугом јављам да је преминула моја вољена мајка Амалија. Амалија Кнавс је била снажна жена која се увек понашала елегантно, топло и достојанствено. Била је одана свом мужу, ћеркама, унуку и зету. Неизмерно ће нам недостајати“, написала је Меланија.

На друштвеним мрежама се огласио и Меланин супруг, бивши председник САД Доналд Трамп, који је написао да је то веома тужан дан за целу Трампову породицу. „Меланијина прелепа мајка Амалија управо је отишла на дивно место на небу. Била је невероватна жена и недостајаће нам неописиво", додао је он.

Породица је саопштила да је Амалија имала здравствених проблема током празника, након што је јавност приметила да на празничној фотографији породице Трамп нема ни Меланије ни Амалије. На фотографији је био Меланијин отац Виктор. Амалија је тада била у болници, а уз њу је била ћерка, објаснили су.

Доналд Трамп, који се спрема да се поново кандидује за председника Сједињених Држава, поручио је окупљенима на новогодишњој забави да му је свекрва „веома болесна” и додао да је његова супруга увек уз њу у болници у Мајамију. „Лоше је, веома лоше, али надамо се најбољем“, додао је он, преносе амерички медији.

Меланијини родитељи су били амерички држављани

Амалија Кнавс је често пратила своју ћерку током њене дужности прве даме Сједињених Америчких Држава. Због тога су се она и њен супруг Виктор Кнавс преселили из Севница у САД и постали амерички држављани 2018. године.

Амалија Улчник рођена је 1945. године у Јудендорф-Штрасенгелу у Штајерској, Аустрија. Одрасла је у Аустрији и Словенији у Раки, где је њена породица имала фарму. Запослила се као кројачица у „Јутрањки“ у Севницама, где је са супругом Виктором такође засновала породицу.

Њихова ћерка Меланија је после школе у ​​Љубљани почела да се бави манекенством. У Њујорку је 1998. упознала магната за некретнине Трампа, а венчали су се 2005. Годину дана касније родио им се син Барон.

Данас, седамнаестогодишњи младић је веома везан за баку и деду, према писању часописа Пипл – Амалија и Виктор су се, како се наводи, бринули о њему када су његови родитељи (посебно мајка) били одсутни због политичких и других обавеза. „У одређеним тренуцима, Барон је проводио више времена са баком и дедом него са Меланијом, а они су то свакако чинили око њега много чешће него Доналд“, цитирао је Пипл анонимни извор близак породици.

петак, 05. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару