Читај ми!

Путина збунио његов двојник којег је генерисала ВИ

Руски председник Владимир Путин накратко је остао без речи када се током конференције за медије, суочио са саговорником који изгледа и звучи исто као он – верзијом Путина коју је генерисала вештачка интелигенција.

Током годишње конференције за новинаре „На директној вези са Владимиром Путином“ (Прямая линия с Владимиром Путиным), на којој су десетине саговорника из целе земље биле на видео-позиву, „Путинов двојник“ искористио је прилику да председнику Русије постави питање о вештачкој интелигенцији.

„Владимире Владимировичу, здраво. Ја сам студент Државног универзитета у Санкт Петербургу. Желим да питам да ли је тачно да имате пуно двојника?“, упитао је двојник, изазвавши смех међу публиком у сали у Москви, у којој је био руски председник Владимир Путин.

Без оклевања, двојник је додао још једно питање: „Како гледате на опасности које вештачка интелигенција и неуронске мреже доносе у наше животе?“

Питања двојника изазвала су оклевање код Путина, што је била реткост на маратонском догађају који је у том моменту већ трајао скоро четири сата.

„Видим да можда личиш на мене и говориш мојим гласом. Али, само је једна особа која је као ја и која говори мојим гласом, а то ћу бити ја“, рекао је Путин и додао да је то његов први двојник.

Често се спекулише, посебно у западним медијима, да Путин има једног или чак више двојника који се појављују уместо њега на неким јавним наступима због наводних здравствених проблема председника Русије.

Кремљ је демантовао такве наводе и истакао да је здравље председника одлично.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије