Читај ми!

Испраћај за кремацију Жарка Лаушевића на Новом гробљу

После комеморације Жарку Лаушевићу у ЈДП-у, одржан је испраћај за кремацију на Новом гробљу у Београду.

Комеморација Жарку Лаушевићу (1960–2023) одржана је у испуњеном Југословенском драмском позоришту, где је глумац поздрављен дуготрајним, вишеминутним аплаузом.

Испраћај за кремацију посмртних остатака глумца одржан је на Новом гробљу у Београду, у присуству чланова породице и бројних пријатеља, сарадника и поштовалаца.

На улазу у капелу Новог гробља окупио се велики број оних који су дошли да одају последњи поздрав Лаушевићу, међу којима су били глумци Весна Тривалић, Мики Манојловић, Зоран Цвијановић и Милан Марић.

Међу присутнима су били и глумци Бранимир Брстина, Цаци Михаиловић, Андрија Милошевић, Драган Петровић Пеле, Драган Мићановић, Енес Бешлагић и бројни други.

Опроштају од Лаушевића присуствовали су и министар спољних послова Ивица Дачић, писац Синиша Ковачевић, сценаристкиња Наташа Дракулић, редитељи Мирослав Лекић, Дарко Бајић, Радош Бајић и Срдан Голубовић, позоришни редитељ Горчин Стојановић и бројни други.

Лаушевића је на вечни починак испратио и хор уз чувену песму Мy Wаy, и још неке.

Глумац Небојша Дугалић је у опроштајном слову поменуо да је Лаушевић био „предодређен да се све драме догоде и преломе на њему“.

Дугалић је истакао да је Лаушевић био „ренесансан и свестран, глумећи, пишући и сликајући", и да је био „уметник у давању пута другоме".

„Свећо наша, заувек ћемо пазити на траг твоје буктиње и чувајући твој восак, сећати се онога што си нам осветлио", поручио је између осталог Дугалић.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије