Читај ми!

Комшије бесне на Илона Маска

Џиновска светлећа реклама са словом „Икс“ постављена је у Сан Франциску на седишту компаније која се некада звала „Твитер“. Градски званичници и неке комшије су незадовољне приказом.

Компанија у власништву Илона Маска је у петак поставила нови лого на кров седишта у улици Маркет, на љутњу комшија који су се жалили на наметљива светла, и одељења за грађевинску инспекцију Сан Франциска, која је рекла да ће започети истрагу.

Мaск, који је купио Твитер у октобру 2022. за 44 милијарде долара, најавио је да ће фирма са новим именом остати у Сан Франциску, упркос томе што из тог града, према његовим тврдњама, одлази све више компанија.

Маск је преселио седиште Тесле из Калифорније у Тексас 2021. Одржавање фирмеу Сан Франциску могао би да буде добар знак за град који се бори да се опорави од пандемије.

„Прелепи Сан Франциско, иако те други напуштају, ми ћемо увек бити твој пријатељ“, написао је Маск.

Ипак, нису сви Сан Францисканци заинтересовани за Масково пријатељство. Људи су током викенда снимили видео на којем џиновски "Икс" сија и пулсира, а неки критикују његова наметљива светла.

Патриша Валинга, која живи преко пута, рекла је за Си-Би-Ес да је то „опасност“ и „шоу кловнова“.

„Мислила сам да је гром, и била сам веома збуњена. Отишла сам до свог прозора, погледала около, нисам видела ништа. Мислила сам да је то можда полицијска сирена“, навела је Валинга.

Адвокат Џорџ Вулф изјавио је да становници имају право да одобре или забране такав „развој догађаја“.

Грађевински инспектори Сан Франциска рекли су да би то могло да буде у супротности са правилима.

Један од њих је у извештају написао да су представници компаније два пута ускратили приступ крову званичницима који су тражили да прегледају лого. Инспектор је приметио да је један представник рекао да је знак привремен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво