Читај ми!

Стигла прва краљевска беба уз помоћ сурогат мајке – дански принц и његова супруга добили сина

Данско-немачки принц Густав од Сајн-Витгенштајн-Берлебурга и његова супруга Карина Акселсон објавили су да су постали родитељи дечака кога су добили уз помоћ сурогат мајке из САД.

Прва краљевска беба, добијена уз помоћ сурогат мајке, стигла је у једну краљевску породицу. Годину дана након венчања, сестрић данске краљице Маргрете Друге, 54-годишњи данско-немачки принц Густав од Сајн-Витгенштајн-Берлебурга и његова супруга Карина Акселсон, постали су родитељи дечака, кога је носила сурогат мајка.

Порођају, који је обављен у САД, присуствовали су и принц и принцеза.

Тако је овај пар, чија је љубавна прича, дуга 20 година, доказ да љубав на крају руши све предрасуде, успео да се оствари и у улози родитеља.

На њихово венчање се чекало пуних 19 година, јер је принцу, на основу тестамента, који је оставио његов деда, било забрањено да се ожени женом без плаве крви.

 Густав је најстарији син данске принцезе Бенедикте и Рихарда, шестог принца од Сајн-Витгенштајн-Берлебурга.

Принчев деда, Густав Албрехт, написао је тестамент, у којем је захтевао да будућа супруга његовог наследника буде аријевка, племенитог рода и протестанткиња да би наследио палату Берлебург.

Супруга његовог сина више је него испуњавала задате услове, јер је била млађа ћерка данског краља, али са унуком то није био случај.

Њега је срце одвукло ка Карини Акселсон, рођеној Американки, бившој манекенки и успешном дечијем писцу. Карина је Густавова вршњакиња, дуго је живела и радила у Паризу. Католкиња је, отац јој је Швеђанин, а мајка Мексиканка. 

Иако деда није био више жив, његова последња жеља и даље је била важећа, тако да Густав није могао да своју изабраницу одведе пред олтар. Уколико би то учинио, остао би без палате Берлебург, прелепог здања из 13. века и једне од ретких аристократских резиденција у Немачкој у којој иста породица живи већ 750 година.

За разлику од њега, његова браћа од тетке имала су пуну слободу приликом избора животне партнерке.

Син краљице Маргрете, дански престолонаследник Фредерик, оженио се девојком без трунке „плаве крви“, Аустралијанку Мери Доналдсон, коју је упознао у једном пабу на Олимпијади у Сиднеју.

Други брат од тетке, принц Јоаким, двапут се женио и оба пута женама без аристократског порекла. И нико се томе није успротивио.

Густав је водио дугу правну битку за право да се ожени ким хоће и наследи оно што му законски припада, што је део породице оспоравао, али је на крају, тек прошле године, немачки Врховни суд пресудио да је он наследник замка и имања и да тестамент његовог деде више не стоји на путу његовог брака са Карином.

Венчање је обављено почетком јуна у капели замка Берлебург.

Непуних годину дана након тога њихову срећу је употпунио и дечак, који ће, како преносе неки немачки медији, носити прадедино име – Густав Албрехт.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво