Читај ми!

Џони Деп и Амбер Херд – од љубави до пакла, лажи, обмане, суђења и развода

Холивудски глумац Џони Деп и глумица Амбер Херд упознали су се на снимању комедије „Дневник рума“ 2011. године. Венчали су се у Лос Анђелесу у фебруару 2015. Буран брак није дуго потрајао, а завршио се мучним рочиштима, судским процесом и „изношењем прљавог веша“ у медијима.

Годину дана од веридбе, Џони Деп и Амбер Херд венчали су се у Лос Анђелесу, у глумчевој кући у Западном Холивуду.

Додатну пажњу изазивала је, и још изазива, разлика у годинама: звезда франшизе Пирати са Кариба има 51 годину, а његова изабраница 23 мање.

Џони Деп је некада имао 650 милиона долара, како су навели његови финансијски саветници и менаџери, које је потрошио на лагодан живот. Амбер Херд обасипао је екстравагантним поклонима, купио је цео замак у Француској, острва на Бахамима, поседује луксузну јахту. Његови пријатељи кажу да је живео луксузно и да је велики џентлмен.  

Хердова је у мају 2016. године оптужила Депа за насиље, пошто је судији показала своју фотографију с модрицама на лицу. Тада је познатом глумцу забрањено да јој прилази.

Да ли исте модрице имају Џони Деп и Илон Маск

Цео свет је са великом пажњом пратио суђење Депа и Хердове, које је помало личило на сапуницу. Да ли је Деп једини кога је Амбер малтретирала, или је то био и милијардер Илон Маск?

На друштвеним мрежама појавили су се снимци који датирају из периода када се Амбер забављала са Маском. На фотографијама се види познати бизнисмен са модрицама на лицу, па се „претпоставља“ да је Амбер „тукла“ Маска. 

Деп негира тврдње

Глумац је одлучио да негира тврдње своје бивше супруге да је насилник који је злостављао супругу током бурног брака. Због тога је поднео тужбу против листа Сан и главног уредника Дена Вутона.

Амбер се огласила писмом на друштвеним мрежама, уочи суђења због међусобних клевета.

„Мој циљ је истина“, Деп сведочио у суђењу против бивше супруге

Глумац је у процесу који је пред судом покренуо прошле године сведочио против бивше супруге и истакао да му је циљ да истина изађе на видело ради његове деце и породице. 

„Ове болесне тврдње су потпуно неистините“, рекао је Деп у писаној изјави, додајући да такви наводи штете његовој каријери.

Тронедељно суђење за клевету једно је од првих које је одржано уживо откад су почеле да се укидају рестрикције уведене због коронавируса. 

Деп је изјавио да је Амбер изнела „болесне“ тврдње о злостављању и лажно га оптужила да је чудовиште док је сведочио у случају клевете.

Амерички глумац тужио је своју бившу супругу и од ње тражио одштету од 50 милиона долара због чланка који је написала за Вашингтон пост о наводном злостављању у породици. У истој тужби Хердова се оптужује да због њених изјава Деп више неће глумити Џека Спероуа у Пиратима са Кариба.

Из компаније „Дизни“ нико се није јавно изјашњавао о овом случају, нити је потврђено да Деп неће добити улогу у могућем наставку Пирата са Кариба 6, упркос бројним нагађањима и непровереним тврдњама да ће његов лик бити угашен.

Међутим, обожаваоци су на друштвеним мрежама јасно ставили до знања да желе да виде капетана Џека Спероуа поново на биоскопским платнима и петиција која је покренута убрзо је добила на хиљаде потписа.

Сведочење Кејт Мос

Кејт Мос, модел и бивша девојка Џонија Депа, сведочила је на овом суђењу где је негирала да ју је Деп гурнуо низ степенице и тиме оспорила још једну изјаву коју је Хердова пре тога изнела пред судом.

Кејт је сведочила око пет минута преко видео-везе из Глостершира у Енглеској.

Мосова је навела да су она и Деп били у емотивној вези од 1994. до 1998. године и да се наводни инцидент са степеницама догодио када је пар отпутовао на одмор на Јамајку.

Суд одлучио: Џони Деп није крив

Порота је саопштила да је донела пресуду по тужби Џонија Депа за клевету против Амбер Херд, пошто је тврдила да ју је Деп физички и сексуално напао у више наврата. Џони Деп није крив, одлука је суда. Амбер мора да плати 15 милиона долара Депу за одштету и казну од пет милиона долара. 

Како су Деп и Хердова реаговали на пресуду

„Разочарана сам и сломљена“, навела је Амбер после изрицања пресуде донесене после шест недеља суђења по тужбама које су изнели бивши супружници. Глумац је изјавио да му је после шест година враћен живот.

Порота је пресудила у корист тужбе Џонија Депа за клевету против бивше супруге. Глумац је победио у спору, она је проглашена кривом.

На свом Инстаграм профилу, Амбер је објаснила како се осећа после доношења пресуде у корист Депа.

„Разочарање које данас осећам немогуће је описати. Сломљена сам јер много доказа није било довољно да се супротстави несразмерној моћи и утицају мог бившег мужа.”

„Разочарана сам и кад помислим шта ова пресуда значи за друге жене. То је назадовање. Враћа сат у време када би жена која је устала и проговорила била јавно осрамоћена и понижена. Ово одбацује идеју да насиље над женама треба схватити озбиљно.

Верујем да су Џонијеви адвокати успели да натерају пороту да превиди кључно питање слободе говора и игнорише доказе који су били толико убедљиви да смо победили у Уједињеном Краљевству.

Жао ми је што сам изгубила овај случај. Али сам још тужнија што сам изгледа изгубила право које сам мислила да имам као Американка: да говорим слободно и отворено“, навела је Амбер Херд.

На свом Инстаграм профилу огласио се и Деп речима:

„Пре шест година заувек се променио мој живот, животи моје деце, животи мојих најближих, као и животи људи који су ме подржавали и веровали у мене много, много година. Све у трен ока. Моја одлука да наставим са овим случајем, веома добро знајући висину законских препрека са којима ћу се суочити и неизбежни, светски спектакл у мом животу, донета је тек након дугог размишљања. Од самог почетка, циљ покретања овог случаја био је откривање истине, без обзира на исход. Најбоље тек долази и ново поглавље је коначно почело. Истина никада не нестаје.

Преко медија су на мој рачун изречене лажне, веома озбиљне оптужбе, које су изазвале бескрајни налет мржње, иако против мене никада није подигнута оптужница. Већ два пута су обишле свет у наносекунди и утицале су на мој живот и моју каријеру. И шест година касније, порота ми је вратила живот. Заиста сам скроман и захвалан“, рекао је глумац.

Распродаја имовине, Хердова мора да исплати дуг Депу

Глумица је продала кућу за нешто више од милион долара. Здање које је глумица продала, налази се у граду Јука Вали, који је карактеристичан по пустињском пејзажу.

Овом трансакцијом, Хердова је чак зарадила, пошто је некретнину купила 2019. године за 570.000 долара, а сада је за њу добила милион и педесет хиљада долара.

Недуго после пресуде, покренута је и кампања GoFundMe за прикупљање новца којим би се помогло Амбер Херд да исплати Џонију Депу оно што му је дужна према судској одлуци, али је акција убрзо прекинута.

Амбер пристала да се нагоди са Депом по тужби за клевету

На свом „Инстаграм“ профилу Амбер Херд је написала да је одлучила да се поводом тужбе за клевету, нагоди са својим бившим супругом. 

Амбер је истакла да „није дала признање“ и да нагодба „није чин уступка“. Обелоданила је и своје искуство са америчким правним системом као део своје мотивације да одлучи да реши случај, наводећи да су из процеса „искључени опширни и директни докази који поткрепљују њено сведочење“ и да су „популарност и моћ важнији од разума и оправданости судског процеса“.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару