Николи Ранковићу је ово већ пети карантин у животу, али нема намеру да одустане од борбе

Прошло је месец дана од увођења ванредног стања. Пред нама је и највећи хришћански празник, Ускрс, али и најдужи период забране кретања. Има грађана који ових дана критикују предузете мера, а да није тешко бити у изолацији када то значи да ћеш заштитити и себе и друге, то најбоље зна Никола Ранковић.

Рокер, хуманитарац, уметник – Николу Џонија Ранковића зна цела Србија. Наш, вероватно, најмлађи рокер, рођен је са пола срца, има дијабетес, а крајем прошле године му је уграђен и пејсмејкер. Николин живот и у овом тренутку чине музика и изолација, али не по први пут.

„Ово ми је већ пети карантин у животу од читавих 16 година. Први пут у инкубатору, пошто сам рођен са пола срца. Затим два пута после тешке операције срца и након уградње пејсмејкера. И ево, сада поново, пети по реду. Не излазим нигде. Тераса ми је најдаља тачка путовања, пошто, то вам је већ јасно, велики би ризик био да добијем Ковид-19“, каже храбри Никола који се укључио у емисију Око Специјал на РТС-у.

Како би свима послао поруку охрабрења Никола ће у суботу, тачно у подне, на свом Јутјуб каналу објавити своју нову песму која се зове We are all the same, односно, Сви смо једнаки. Жеља му је, како каже, да бар на тренутак сви будемо повезани нашим срцима и да се осетимо једнаким и јаким.

„Сви смо у истој ситуацији и зато сада мислим да је прави тренутак да напокон будемо сложни и заједно јаки. Моје мишљење је да треба да седимо код куће и да се чувамо за велике ствари у животу“, додаје Никола.

Иначе Николини родитељи су одлучили да се организују тако да на сваки начин избегну могућност да они буду извор заразе. Тако је Никола у стану са мајком која такође, нигде не излази, а отац, који мора да ради, долази само да им донесе намирнице и да их поздрави издалека.

„Свестан сам да до вакцине нећу смети нигде да изађем да не бих предао борбу коју водим већ цео живот“, каже на крају разговора са Аном Стаменковић, Никола Ранковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару