Асанж добио два сина док је био у еквадорској амбасади

Оснивач „Викиликса“ Џулијан Асанж, током боравка у Амбасади Еквадора у Лондону, добио је два сина, јавља британски „Дејли мејл“. Пар је планирао да се венча „иза решетака“ уколико Асанж не буде пуштен. Дечаци су британски држављани и посећивали су оца у затвору.

Двогодишњи Габријел и годину дана старији Макс зачети су док је њихов отац, Џулијан Асанж, избегавао екстрадицију Сједињеним Америчким Државама у Амбасади Еквадора у Лондону, пише Дејли мејл

Оснивача Викиликса, који негира све оптужбе, САД терете за шпијунажу и очекује га суђење због објављивања тајних информација. Био је тражен и у Шведској због оптужби за силовање. Та оптужба је повучена.

Мајка два дечака је 37-годишња адвокатица Стела Морис, рођена у Јужној Африци, наводи Дејли мејл, заљубила се у контроверзног Асанжа пре пет година када га је посетила радећи на заустављању процеса његове екстрадиције.

Џулијан и Стела верили су се 2017. године.

У време када је зачет Габријел, 2016. године, Асанж је био у амбасади већ четири године и веровало се да је под константним надзором америчких безбедносних служби.

С друге стране, 24-часовни ангажман Скотланд јарда прекинут је када је јавност негодовала због трошка од 13,2 милиона фунти.

Пар је, како се наводи, успео да сакрије своју везу и рођење деце од дипломата и званичника Еквадора који су му пружали уточиште готово седам година.

Пошто му је, прошле године у априлу, у еквадорској амбасади ускраћен азил, британска полиција га је ухапсила и сада се налази у затвору Белмариш.

Подаци о тајној породици испливали су из судских списа које је на увид имаo Дејли мејл. Асанжова вереница открива да је он путем видео-линка гледао оба порођаја, као и да је Габријела видео једном приликом када је беба кришом унета у амбасаду.  

Пар је планирао да се венча „иза решетака“ уколико Асанж не буде пуштен. Дечаци су британски држављани и посећивали су оца у затвору. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару