Де Ниро добитник Срца Сарајева за животно дело

Роберт де Ниро, двоструки добитник Оскара, пет пута номинован за Оскара и награђен признањима Златни глобус, добитник је првог Почасног срца Сарајева за животно дело за изузетан допринос филмској уметности.

Највеће признање „Сарајево филм фестивала“ Роберту де Ниру биће уручено на свечаном отварању 22. СФФ. „Велика је част имати Роберта де Нира као првог добитника Почасног срца Сарајева за животно дело“, истиче Мирсад Пуриватра, директор фестивала.

„Од тренутка нашег првог сусрета, пре десетак година на 'Трајбека филм фестивалу', почели смо да радимо на томе да једног дана дође у Сарајево. Тај дан је дошао и веома смо узбуђени због тога“, рекао је и додао да као филмски професионалац и велики заљубљеник у филм верује да ово говори, не само у своје, већ и у име публике и колега.

Де Ниро ће сарајевској публици представити филм који ће отворити овогодишњи „Сарајево филм фестивал“ – реч је о култном остварењу Мартина Скорсезеа Такси”ста који је у част 40. годишњице приказивања управо рестауриран.

Филм ће бити приказан истовремено у Народном позоришту и Љетном кину где ће Де Ниру бити уручено Почасно срце Сарајева пред 3.000 филмских заљубљеника.

“Таксиста је оцењен од критике, филмских стваралаца и публике једним од најзначајнијих филмова свих времена. Био је номинован за Оскара у четири категорије, укључујући и за најбољи филм, најбољег глумца, освојио је Златну палму Канског филмског фестивала 1976. године те два Златна глобуса.

Истакнути глумац ће у Сарајеву за фестивалску публику и представнике медија говорити о својој каријери у разговору који ће бити одржан у Народном позоришту.

Последњи Де Нирови пројекти, који су у фази постпродукције, су The Comedian редитеља Тејлора Хакфорда и “Wizard of Lies ХБО-а у коме тумачи лик Бернија Мадофа и потписује извршну продукцију.

Следећи пројекат у коме ћемо га гледати су Hands of Stone компаније "The Weinstein" и Bus 657 „Грајндхаус ентертејнтмента“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару