Донација Новака Ђоковића угроженој деци на Флориди

Први тенисер света Новак Ђоковић посетио је данас дечији центар "Centro Mater Childcare" у Мајамију на Флориди и у име Фондације „Новак Ђоковић“ уручио донацију вредну 20.000 долара за програме подршке социјално угроженој деци, које спроводи ова америчка хуманитарна организација.

Донација Новака Ђоковића угроженој деци на Флориди Донација Новака Ђоковића угроженој деци на Флориди

Ђоковић је истакао да је за њега и његову супругу Јелену веома важно да верују у дечије снове, како данас, тако и у будућности.

„Дугорочна визија наше Фондације је подршка социјалној угроженој деци, кроз овакве и сличне програме који им омогућавају да остваре свој пуни потенцијал. Када се удруже, људи могу да направе много лепих и добрих ствари. Заједно имамо снагу да направимо промене које значе“, рекао је Ђоковић.

Новак је нагласио да му је драго што Фондација у прилици да подржи "Centro Mater Childcare", организацију која са нама дели исту посвећеност и жељу да помогнемо деци током њиховог раног образовања.

Према речима Алберта Лиђија, глобалног директора Фондације „Новак Ђоковић“, услуге које "Centro Mater Childcare" пружа социјално угроженој деци су од неизмерног значаја.

„Оне су важне, јер доприносе стварању једнаких могућности малишана током раног развоја, што је предуслов за даљи успех у животу. Рано образовање у великој мери утиче на малишане и зато овакви програми могу да унапреде квалитет њихових живота“, истакао је Лиђи.

Председник Фондације "Centro Mater Childcare", Октавио Вердеха, изјавио је да ће донација бити уручена у присуству родитеља и деце предшколског узраста, која иначе не би била у прилици да похађају летњи едукативни камп.

„Пресрећни смо што Фондација 'Новак Ђоковић' дели нашу фокусираност и рад на добробити деце која 'Centro Mater' доживљавају као свој други дом. Ова донација створиће велику разлику у кључним годинама њиховог живота, током којих се развија самопоуздање, креативност и мотивација. Веома смо захвални Фондацији 'Новак Ђоковић' на великодушној подршци нашем програму, који ће произвести дуготрајан позитиван утицај на наше најмлађе све док не одрасту“, подвукао је Вердеха.

Наши ученици, истакао је Вердеха, радују се сусрету са Новаком Ђоковићем и прилици да светском броју један покажу своје умеће на тениском терену.

„Припремање деце за успех у школи и животу представља огроман изазов и прилику за државе широм света. Фокусираност Фондације 'Новак Ђоковић' на пружање подршке раном образовању је охрабрујући допринос у превазилажењу таквог изазова“, рекао је Дејвид Лоренс, директор Дечијег покрета Флориде.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару