Берт Рејнолдс: Жао ми је што сам одбио Грету Гарбо

У интервјуу који је дао за лондонски лист „Гардијан“, амерички глумац Берт Рејнолдс открио је да је мрзео што је снимио филм „Ноћи Бугија“ и присетио се како је одбио понуду Грете Гарбо да је отпрати кући.

Глумац, који за собом има пет деценија каријере и бројна остварења међу којима су филмови Deliverance, Смоки и Бандит, Стриптиз и Дивља вожња, признао је да је, иако му је улога порно краља Џека Хорнера донела огромну славу, био очајан што је радио на том филму.

„Мрзео сам тај филм и мрзео сам рад са редитељем Полом Томасом Андерсоном“, навео је Рејнолдс, додајући да никада није одгледао филм до краја.

Упркос репутацији холивудског плејбоја и секс симбола, коју је стекао сликајући се наг за часопис Космополитан, 79-годишњи глумац рекао је да му је сама тема филма, која се тицала порнографске индустрије, стварала нелагоду.

„Не волим те људе. То су веома тужни људи. Ако једном кренете тим путем, с вашом глумачком каријером је завршено“, изјавио је Рејнолдс.

Холивудски ветеран, који је одрастао на Флориди где и данас живи, дотакао се и расизма у филмској индустрији, критикујући Холивуд због расне дискриминације која је била „присутна током читаве његове каријере“.

„И даље није све како треба и вероватно да неће доћи до побољшања током наших живота. Раније сам мислио да ће бити боље, да ћемо имати више црних редитеља, писаца, продуцената“, казао је Рејнолдс.

Популарни глумац говорио је и о својим колегама, међу којима је имао много пријатеља попут Фреда Астера, Мерилин Монро, Френка Синатре, Керија Гранта и Бет Дејвис.

Своју партнерку у чувеној комедији Смоки и Бандит, Сали Филд, Рејнолдс је окарактерисао као „љубав свог живота“, додавши да му је жао што више никада нису радили заједно на неком филму.

Подстакнут новинаром Гардијана, испричао је и мало познату анегдоту са чувеном холивудском заводницом Гретом Гарбо.

„Била је изузетно лепа. Носила је светло жуту мајицу и ништа испод ње. Питала ме је да ли желим да је испратим до куће, а ја сам је одбио. Какав идот!“, присећао се Рејнолдс, који је тада имао 22 године и заправо није ни знао с ким разговара.

„Нисам знао да је она у питању, иначе је не бих одбио“, рекао је Рејнолдс кроз смех.

„Много година касније, добио сам писмо од ње у ком ми је написала да сам испао будала“, додао је у шали.

Премда их је снимио на десетине, Рејнолдс је издвојио свега пет филмова као њему драге, међу којима је Затворски круг из 1974. године. 

Осврнуо се и на неке улоге за које му је данас жао што их је одбио, попут улоге у Згодној жени, а нарочито Џејмса Бонда која му је била понуђена 1970. године.

„То боли, али само када је реч о џепу, не и на уметничком плану“, навео је глумац.

Рејнолдс је, међутим, демантовао да је одбио улогу Мајкла Корлеонеа у Куму и Хана Сола у Ратовима звезда.

„То не бих никако пропустио. Ако су ми икада и биле понуђене, ја за то нисам знао“, закључује Рејнолдс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи