Читај ми!

За прославу краљичиног рођендана већ продато 25.000 улазница!

За мање од три сата данас је продато око 25.000 улазница за неколико вечери прославе 90. рођендана британске краљице Елизабете Друге, у мају идуће године.

Карте су продаване по цени од 55 до 195 фунти (70 до 276 евра), а приходи од продаје биће дати добротворним организацијама, навела је Бакингемска палата.

На продаји су биле улазнице за четири вечери од 12. до 15. маја у Виндзорској палати, краљичиној викенд резиденцији, која се налази око 40 километара од Лондона.

Тада ће бити организоване поворке са око 900 коња и 1.500 уметника, међу којима ће бити играчи, музичари и глумци из целог света.

Војна коњица и око сто гајдаша такође ће учествовати у спектаклу од сат и по времена. 

Чланови краљевске породице биће у публици сваке вечери а краљица ће присуствовати финалној прослави која ће бити директно преношена преко телевизије и за коју су се карте прве распродале.

Краљица Елизабета Друга, рођена 21. априла 1926. године, обично слави свој рођендан у два наврата, приватно на сам дан рођендана и на званичној церемонији једне суботе у јуну.

Идуће године ће, дакле, бити три прославе, пошто ће се додати прослава у њеном дворцу у Виндзору.

Краљица Елизабета Друга дошла је на престо 6. фебруара 1952. године са 25 година, а 9. септембра оборила је рекорд времена проведеног на трону, који је држала њена прабака, краљица Викторија. 

Краљица Викторија била је на престолу 63 године, седам месеци и два дана, између 1837. и 1901. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи