Читај ми!

Кад је био мали, папа је желео да постане...

Док је још био дечак и носио доколенице, папа Фрања није ни сањао да ће, када порасте, постати поглавар Римокатоличке цркве, већ – месар!

Кад је био мали, папа је желео да постане... Кад је био мали, папа је желео да постане...

„Када сам био мали, није било радњи где су се продавале намирнице, већ пијаца на којој су продавци продавали воће или месо“, рекао је папа Фрања у интервјуу у коме је говорио о свом одрастању у престоници Аргентине, Буенос Ајресу.

„Када сам имао четири године, на пијацу сам ишао са мајком и баком. И када су ме питале шта желиш да будеш када порастеш, ја сам одговорио - месар“, испричао је за холандске новине Straatnieuws, које у центру Утрехта продају бескућници.

Папа је причао да је у његовој скромној четврти постојао мали трг где је играо фудбал, али са мало успеха, додајући да је имао „две леве ноге за фудбал“ и да су га друга деца често стављала да буде голман.

Ово је била тешка недеља за поглавара римокатоличке цркве, након што је двоје људи у Ватикану ухапшено због „цурења“ поверљивих докумената у којима су откривене финансијске неправилности у Ватикану.

Папа је поново објаснио зашто је одбио је да се пресели у раскошни апартман на последњем спрату ватиканске апостолске палате и одлучио да користи скромну двособну резиденцију.

„То би значило изолацију за мене, мислим да не бих могао тако да живим, не би било добро за моје ментално здравље“, објаснио је папа Фрања, додајући да би то за њега био златан кавез.

Такође је рекао да игнорише славу и да „не мисли о чињеници да је светски познат“.

„Говорим себи, сада си на важној позицији, али за 10 година нико те више неће препознати“, истакао је папа са осмехом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи