Читај ми!

Сатeрленд: За Хрватску ме веже најпотресније животно искуство!

Глумачка екипа акционе крими драме „Без граница“ снимала је ове године у Ровињу. Тада је познати канадски глумац, који се, између осталог, прославио улогама у филмовима „Дванаест жигосаних“, „М.А.С.Х.“ и „Келијеви хероји“, за хрватски „Тпортал“ испричао је све о снимању треће сезоне серије и успоменама на Истру у којој је боравио пре 47 година... и тамо замало преминуо!

Сатeрленд: За Хрватску ме веже најпотресније животно искуство! Сатeрленд: За Хрватску ме веже најпотресније животно искуство!

Иако је на снимању криминалистичке серије Без граница овог априла у Ровињу на сету словио за највећег мргуда те излуђивао колеге својим ситним примедбама, глумачки ветеран Доналд Сатерленд у разговору за хрватски Тпортал показао се као прави џентлмен, топла и приступачна особа с јединственим смислом за хумор.

„Нема разлога да ме се плашите иако, знате, ја својим гардом све преплашим“, поручио је на почетку разговора у шали 80-годишњи глумац.

Но чим му је постављено питање о његовом псу који га прати и на снимањима целим светом, Сатерленд је брзо показао своју нежнију страну. Боравак у Истри ове године није била његова прва посета Хрватској. У Истри је, наиме, био и пре 47 година, када је снимао филм Злато за одважне, а оно што се тада догодило обележило му је живот.

„Тада сам скоро умро. Разболео сам се, пао у кому и искусио клиничку смрт на пет секунди. Било је то необично искуство јер сам у једном тренутку видео светло на крају тунела и осетио сам како се крећем према њему. Погледао сам доле и гледао своје беживотно тело. Но, нисам хтео да одем, нисам желео умрети. Продуценти су мојој супрузи послали телеграм с поруком да не долази у посету јер ми нема спаса и да ће моје тело бродом послати кући. Био сам у болници шест недеља, а након тога сам наставио да снимам“, присетио се глумац.

Славни Канађанин је током снимања је с хрватским глумцем Гораном Вишњићем посетио и село Вижинада, а пре две године био је у Умагу.

„Хотел у којем смо снимали Злато за одважне био је затворен, а у време Југославије и Тита био је једини у којем се могло коцкати и пити алкохол. Ништа друго не препознајем осим хотела јер се све остало променило“, истакао је познати глумац.

За Вишњића је имао све похвале. „Горан је врхунски глумац. Велик је професионалац и била ми је част снимати с њим“, тврди Сатерленд.

Нада се да ће и следеће године снимати у Хрватској јер му се јако свиђа храна, а нарочито риба.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи