Читај ми!

Глуми за Оскара, али недовољно добро за Турке

Позната глумица започела је 2015. годину на најбољи могући начин – Оскаром за главу женску улогу у филму „Још увек Алис“, али турско министарство за културу и туризам се, изгледа, баш и не слаже са тим и сматра да је њена глума никаква.

Како наводи Хуријет дејли њуз, Џулијан Мур је требало да сними кратак филм који би промовисао Турску и привукао туристе да посете ту земљу.

Министарство задужено за овај филм није званично саопштило зашто су решили да отпусте 54-годишњу глумицу, али су упућени извори рекли турским медијима да је реч о њеној „никаквој глуми“.

Пре тога, неколико истакнутих турских личности напоменуло је како је Џулијан „депресивна личност“.

У кратком филму Home Of, намењеном америчкој и британској публици, требало је да се глумица присећа како је у детињству посетила Турску.

Филм је сниман више од годину дана у Холивуду и очекивало се да ће се емитовати још у фебруару 2014. године. Међутим, незадовољна турска влада тражила је од Џулијан да понове снимање, на шта глумица није пристала.

Након годину дана одлагања, пројекат је и коначно обустављен. Срећом, чувеној глумици турски филм није једина преокупација. Након, добијеног Оскара за улогу Алис, жене која болује од Алцхајмерове болести, почела је да снима филм Мегин план.

А у овој години очекују је још два филма – независни Freeheld и наставак други део Игре глади: Птица ругалица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи