Читај ми!

Принц Чарлс, сликар

Одавно је принц Чарлс спојио своје две велике љубави – према природи и сликарству. Сада ће и јавност имати прилику да види резултате – онлајн изложба „Слике из живота“ садржи око 130 његових лично одабраних акварела.

„Живот у сликама" назив је онлајн изложбе акварела принца Чарлса на којој ће први пут у тако великом броју приказати своје пејзаже Британије и Шкотске.

Око 130 његових радова моћи ће да се разгледа на адреси www.princeofwales.gov.uk.

Чарлс, који је одавно почео да комбинује своју љубав према природи и страст ка сликарству, лично је одабрао сваку слику.

Међу њима има и доста „погледа" на краљевске резиденције, попут Хајгрува и Сендрингема, затим шкотских пејзажа као што је планина Локнагар, албума са приватних путовања у Грчку, Швајцарску, Турску, Танзанију...

Сва права на принчева дела припадају "А.G. Carrick Ltd", фирми која заступа Чарлсову добротворну фондацију. Назив фирме настао је од почетних слова Чарлсових крштених имена Артур и Џорџ, док је Керик везано за једну од његових титула – гроф од Керика.

У званичном саопштењу Кларенс хауса се наводи да је принц сликао кад год су му то обавезе дозвољавале, на приватним одморима или током слободног времена на званичним прекоморским посетама.

„Ови акварели приказују не само принчеву уметничку интерпретацију његовог окружења, већ и његов приватни и јавни живот", објашњено је у наставку.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи