Читај ми!

Опет успео да разљути јавност

Чак и одлазак Џастина Бибера у музеј посвећен Ани Франк у Амстердаму изазвао је буру у јавности. Прецизније, коментар који је оставио у књизи утисака – да се нада да би мала Ана, да је данас жива, била његов обожаватељ. Недуго потом онлајн друштвене мреже су преплавиле поруке запрепашћења.

Тинејџ звезда Џастин Бибер поново је изазвао бес јавности и критике хиљада људи. Овај пут разлог није кашњење на концерт или вређање новинара, већ његов коментар по посети музеја посвећеног Ани Франк у Амстердаму.

Канадски поп певач искористио је слободно време између наступа да посети скровиште младе жртве Холокауста, које је претворено у музеј.

После једночасовне туре, Бибер је у књигу утисака написао да је посета била инспиративна и да је Ана била „сјајна девојчица".

„Надам се да би била 'билибер' (како се називају Биберови обожаватељи)", написао је на крају.

Говорећи о Ани Франк, чије је вођење дневника и белешки направило од ње симбол патњи Јевреја током Другог светског рата, као „сјајној девојчици" млади уметник код великог броја људи изазвао је огорчење.

Ипак, праву лавину коментара изазвао је последњи део његовог утиска, онај у којем Бибер каже да се нада да би Ана, у случају да је данас жива, била његов обожаватељ.

„Била би шта?", „Превише је пун себе", „Она је важна историјска личност и могао би да покаже мало поштовања" - само су неки од коментара који су окачени на Фејсбук страници Куће Ане Франк где је и певачев коментар. 

И на Твитеру је порука младог певача изазвала велики гнев. Док су неки били запрепашћени, други су га називали погрдним именима.

Међутим, служба за односе са јавношћу из Куће Ане Франк потврдила је да је Џастин био у музеју и да се веома заинтересовао за њену причу.

„Он има 19 година и живи у чудном свету. Порука није била баш била разумна, али није имао лошу намеру", гласи коментар особља музеја.

Мала Ана имала је 13 година када је почела да води дневник 1942. године.

„Наша мала соба изгледала је веома тмурно без ичега на зидовима, али захваљујући тати, који ми је донео моју колекцију слика филмских звезда и разгледница, успела сам да претворим зид у џиновску слику", писала је девојчица у свом дневнику.

Многе од тих слика и даље се могу видети на зидовима музеја у Амстердаму.

Ана Франк умрла је у концентрационом логору Берген-Белсен у марту 1945. године, након што су њено скровиште откриле СС јединице. Имала је 15 година.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи