Читај ми!

Вечно млада

Погрешне одлуке и потези средином деведесетих и „тиха патња“ што не може све то да промени, нису, бар споља, много променили некадашњу тинејџ-звезду Алишу Силверстон, глумицу, а сада и мајку, што јој је омогућило да се без много двоумљења скине у доњи веш за ново издање америчког магазина "Bullett".

Упркос томе што је њено име готово синоним за филм Clueless (код нас насловљен као Откачена плавуша), а Шер, лик у доколеницама и минићу који је прати кроз већи део каријере, 35-годишња Алиша Силверстон се, по свему судећи, не труди много да се дистанцира од средње школе „Бронсон Алкот".

Силверстонова се поново удружила са редитељком остварења које ју је прославило, Ејми Хекерлинг, и снимила филм страве и ужаса Vamps (Вампири), који тек треба да се појави у биоскопима.

Заједно су дале и интервју за јесење издање магазина Bullett. Слатко су се исћаскале о историји свог односа, упознавању и одрастању у Холивуду.

„Постоји неколико људи у мом животу које сам гледала како расту. Природа нашег односа се променила, наравно, али осећај да треба да те заштитим није ишчезао", рекла је Хекерлингова Силверстоновој.

„Многе ствари бих урадила потпуно другачије након филма Clueless. Но, сви имамо те фазе у животу када пожелимо да притиснемо дугме за рестарт", одговорила је Алиша, која се 2005. године удала за рок музичара Кристофера Џарецког. Имају једногодишњег сина Бера Блуa.

Глумица можда и може да жали за нечим, али у поређењу са данашњим младим надама Холивуда (кафанско друштво, како их назива новинарка Хафингтон поста), дефинитивно је другачија у позитивном смислу (минус њена повремена помама за храном).

Када је реч о улози у новом филму, Алиша свој лик описује на следећи начин: „Гуди је дуго, дуго крила ко је заправо, а то може бити веома исцрпљујуће. Реч је о вампирима доброчинитељима и иду на терапије еквивалентне окупљањима анонимних алкохоличара, тако да не пију крв људима".