Читај ми!

Тајлер се частио најбржим кабриом на свету

Уникатни „хенеси веном ГТ спајдер“, тренутно најбржи аутомобил на свету који „сме да изађе на улицу“, наручио је себи певач групе „Аеросмит“ и судија у „Америчком идолу“ Стивен Тајлер.

Фронтмен групе „Аеросмит" Стивен Тајлер купио је један од најбржих аутомобила на свету „хенеси веном ГТ спајдер" (Hennessey Venom GT Spyder) и за њега дао 1,1 милион долара, пренели су британски медији.

„Стивен је прошле године питао да ли 'веном ГТ' можемо направити као кабриолет", рекао је власник компаније која производи ове аутомобиле, Џон Хенеси.

„Морали смо да направимо неке структуралне промене, што је повећало тежину возила. Сада има 1.244 килограма, па смо одлучили да повећамо и снагу на 1.244 коњске снаге – чисто да одржимо однос једна коњска снага по килограму."

Поменути аутомобил, иначе модел за 2013, достиже брзину од 322 километра на сат (200 миља на сат) за 15,9 секунди! То је брже од чувеног „бугатија вејрона" за чак осам секунди!

Његова максимална брзина је 431,3 километра на сат, што га чини најбржим серијским аутомобилом којим сме да се нађе на улици. 

Само пет модела овог аутомобила ће бити произведено ове године, а Тајлер је једини који има кабриолет.