Веснице пролећа

Цвеће у коси, мешавина нежних боја на лепршавој одећи и романтика у ваздуху део су бајковите колекције тајландског дизајнера Роја Сингхакула приказане на Недељи моде у Бангкоку. Основна инспирација за моделе биле су примитивне културе, али је сваком додат лични печат младог уметника.

Након дипломирања на Факултету лепих уметности у Бангкоку, Рој Сингхакул је схватио да је заљубљен у моду и одлучио је да отвори мали бутик. Овај скромни младић није ни слутио да ће само неколико година после тога постати један од најпознатијих модних дизајнера на Тајланду.

Успех није дошао преко ноћи, било је потребно много рада да се од малог бутика створи моћна модна компанија „Ишју" (Issue), али оно што је помогло младом креатору је оригиналност и велика маштовитост.

На његове ревије се увек чекало са великим нестрпљењем, па је тако и последња, одржана на Недељи моде у Бангкоку, привукла велику пажњу.

Као велики поштовалац далај-ламе, Сингхакул се придржава будистичког правила да одећа чини једну од четири основне људске потребе и да представља индивидуалност као јединство искустава, веровања и путовања сваког појединца.

Његови модели осликавају неизлечиву романтику, љубав и наду, а свака креација за себе представља посебну лепршаву причу.

Основна инспирација за колекцију биле су примитивне културе, обогаћене дизајнеровом богатом маштом. Неутралне боје попут беж и беле мешале су се са јарком ружичастом, наранџастом и црвеном.

Цветни украси на главама манекенки чиниле су да изгледају као виле које најављују пролеће, топло и нежно.

На самом крају ревије приказани су модели доњег веша, када су се девојкама на писти придружили и припадници јачег пола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи