Мода без дискриминације

„Модни фестивал за свакога“, тако је аустралијска дизајнерка Камила Френкс назвала перформанс којим је представила своју најновију колекцију. Учествовале су манекенке „свих величина и облика“, старости од 16 до 60 година. Желела је да пошаље поруку да мода не сме да дискриминише ни по којем основу!

Аустралијска модна креаторка Камила Френкс одлучила је да својим сународницима, али и остатку света, покаже да модна индустрија не треба да дискриминише жене на основу старости, килаже, висине, боје коже и или порекла.

Дизајнерка је одабрала „манекнеке" од 16 до 60 година и обукла их у своје моделе, а затим је приређена фото сесија на улицама Сиднеја.

На тај начин је Камила Френкс одлучила да промовише нову колекцију свог бренда BABYLON, који сву одећу прави у величинама од 34 до 44.

Поред тога, одабиром манекена, желела је да свету објасни своју модну филозофију.

„Моја модна марка не дискриминише. Ја дизајнирам за жене свих величина и облика, за различите типове личности и професије", објашњава Френксова.

„Ја само желим да учиним да се жене осећају лепима, без обзира на то да ли носе најминималнију мини хаљину или раскошну вечерњу хаљину, украшену кристалима", истиче аустралијска дизајнерка.

Цео перформанс назван је „Модни фестивал за свакога", као својеврсан увод у традиционални годишњи Сиднејски фестивал моде, који ће почети 23. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи