Мода на тротоару

Трагајући за јединственим сценографским решењима, уз које ће модели за наредну сезону бити што боље представљени, неки дизајнери који излажу на Недељи моде у Копенхагену, уместо уобичајених простора писте су заменили трговима и улицама данске престонице.

Представљањем креација 12 дизајнера у среду је почела Недеља моде у Копенхагену. Осим бројних имена данске модне сцене, на смотри, која се одржава од 11. до 15. августа, нове колекције представиће и неки од најзвучнијих скандинавских креатора.

Уместо уобичајених загушљивих, претоплих простора, ове године организатори су, у договору са ауторима, за сцену изабрали атрактивне локације у данској престоници.

Модни новинари и љубитељи тренди „крпица" испунили су прошле вечери простор у близини туристичке атракције у Копенхагену, статуе богиње Гефион.

Комбинације које за следећу сезону предлаже креативни тим модне куће "CPH Vision", који предводи углавном младе, неафирмисане дизајнере, већ имају бројне поштоваоце захваљујући, између осталог и најоригиналнијег представљања.

Представници модне куће познате по урбаном стилу, истакли су да треба уложити доста труда у окружење и сцену јер је публика жељна другачијих решења и свежих идеја.

„Не само као детаљ који ће се наћи у културно-модној понуди Копенхагена, Недеља моде заједно са четири сајма привлачи више од 60.000 модних професионалаца, што никако није за занемаривање. Нарочито уколико сте млади дизајнер који трага за приликом да се докаже", навела је представница за медије куће "CPH Vision" Фернанда Палмеиро.

Провокативни модели са етикетом "Spon Diogo" одишу елеганцијом, а намењени су зрелој жени која воли удобну и модерну гардеробу.

Међу првим изложеним моделима на смотри била су и модна решења полазника школе за дизајн "Danish Design School". Весела сценографија допринела је одличној атмосфери, а судећи према неким детаљима попут маски и шеширића лето је време за забаву и експеримантисање.  

Модни критичари нису штедели речи хвале када су оцењивали необичну гардеробу ових младих дизајнера.

Свеже идеје, креативна, уметношћу инспирисана решења једино и заслужују место на пистама Недеље моде у Копенхагену, став је модних стручњака. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи