Локне устукнуле пред пунђама

Подигнута коса је поново у моди! На велика врата се враћају фризуре које су одлика женственог и елегантног стила филмских дива педесетих и шездесетих година прошлог века. Укратко, стил несташних девојака је устукнуо пред озбиљном и смиреном елеганцијом.

Вишегодишња „тиранија" дугих, меких, брижљиво изфризираних локни могла би да престане већ од ове сезоне, тврде модни стручњаци.

Модна уредница британског Гардијана, анализирајући модне ревије одржане у последњих неколико месеци, наводи да је већина гласовитих модних дизајнера одлучила да несташни шик веома младих девојака, замени озбиљном елеганцијом. Бар делимично.

Тако су на модним ревијама поменуте лепршаве фризуре „устукнуле" пред разним варијантама пунђи - ниске (тзв. „шињон"), уредне и зализане какве носе балерине, затим разбарушене (a la Брижит Бардо), натапиране („кошница" у стилу Ејми Вајнхаус)...

Телевизијa је неретко инспирација модним дизајнерима, па је општа оцена да су за најновији тренд када су фризуре у питању криве заправо жене из прошлости, односно, из серије „Момци са Медисона" која је смештена у шездесете године прошлог века.

Две главне глумице, заносна црвенокоса Кристина Хендрикс и нежна плавуша Џенуари Џоунс, својим стилом нас подсећају на период којем се увек радо враћамо када је мода у питању, а који одликују управо женствена, добро кројена одећа и подигнута коса.

Глумице радо носе подигнуту косу на „црвеном тепиху" јер, уз хаљине познатих дизајнера, беспрекорну елеганцију гарантује и добро очешљана пунђа.

Иако се многе жене у старту „плаше" пунђи под претпоставком да захтевају труд, када се мало извежбате биће вам потребно мање времена него за, рецимо, фенирање дуге косе.

Поред модних трендoва, врели летњи дани су више него добар разлог да подигнете косу и тако расхладите врат. Елеганција ће доћи у први план с почетком јесени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи