Балетанке су вечне

Обичне црне, украшене машницама, шљокицама и драгим камењем, једнобојне и шарене, са тракама које се везују око глежњева или листова, балетанке могу да се искомбинују у безброј варијанти. И, што је најважније, згодне су за сваку прилику и слажу се уз готово сву одећу.

Лети су, када је о обући реч, сандале и папуче у првом плану. Међутим, кад год је суво, од раних пролећних дана до касне јесени, на улицама увек можете видети жене у балетанкама.

Згодне су за шетњу, у њима можете да проведете цео дан, а погодне су за комбиновање у свим варијантама.

Могу да се носе уз хеланке, шортсеве, фармерице, панталоне, мини сукње, вечерње хаљине...

Срећом, има их у готово безброј варијација, па није тешко одабрати одговарајуће, без обзира на то какав стил „гајите".

Осим оних класичних, црних, једноставних, без икаквих украса, последњих неколико година, појављују се у све више боја и дезена, а неретко им се мења и основни облик.

Украшавају се машницама, шљокицама и имитацијама драгог и полудрагог камења. Кројене су тако да прсти „провирују", додају им се траке за везивање око глежњева, баш као код правих балетских патика.

Имајте на уму да балетанке са живахним дезеном, у јарким или металик бојама, могу да освеже и најдосаднију одевну комбинацију.

Било да се одлучите за оне обичне, украшене можда само машницом или пожелите да „лудујете" па посегнете за неком екстравагантном креацијом, важно је да обратите пажњу на ђонове.

Потражите оне са гуменом потплатом, да би ваша стопала била колико-толико заштићена од „судара" са бетоном.

Покушајте и да пронађете дискретне улошке за подршку своду стопала јер провести цео дан у изузетно равној обући може да буде подједнако стресно за ваше ноге као и вишечасовно „мучење" у штиклама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи