Отворен први Арманијев хотел

Највиша зграда на свету, Бурџ Калифа у Дубаију, седиште је првог хотела који је дизајнирао чувени италијански креатор Ђорђo Армани. Хотел има 160 соба на шест спратова, а за ноћење треба издвојити у просеку око 1.000 долара.

Италијански модни креатор Ђорђо Армани отворио је свој први хотел који се налази у највишој грађевини на свету, у Дубаију.

Хотел има 160 соба на шест спратова, у 828 метара високој кули Бурџ Калифа, која је отворена 4. јануара.

Стандардна соба у хотелу коштаће 4.000 дирхама (1.089 долара) за ноћ, а најбољи апартман 40.000 дирхама, јавио је Ројтерс.

„Желео сам нешто веома важно, нешто што ће остати запамћено. Нешто што неће бити само за садашњост, већ више од тога", поручио је италијански креатор на церемонији отварања.

Армани је са највећом грађевинском компанијом у арапском свету „Емар пропертис" 2005. године склопио партнерство за изградњу ланца хотела, одмаралишта и резиденција широм света.

„Армани Хотел Дубаи" урађен је у његовом класичном минималистичком стилу. Армани и компанија „Емар" планирају да следаћи хотел отворе у Милану 2011. године, а планирају и изградњу одмаралишта у Маракешу у Мароку и резиденције у Марашију у Египту.

Пословна добит чувеног креатора процењује се на око 2,4 милијарде долара годишње.

Грађевински бум у Дубаију почео је 2002. године, а 2007. град је посетило скоро седам милиона туриста.

Прошле године је, међутим, због светске економске кризе забележен највећи пад хотелских прихода на Блиском истоку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи