Дух улице на модним пистама

Необични модели у завршници Недеље моде у Њу Делхију забавили су и заинтересовали љубитеље „крпица". Инспирисане племенским обележјима и атмосфером мрачних улица, креаторке су користиле перје у боји и плексиглас, али и кесице од чипса и зембиље.

У завршници Недеље моде у Њу Делхију две ревије - модне куће "Littleshilpa" и креаторке Ниде Махмуд - донеле су дух урбаних, уличних трендова уз „експлозивне" детаље.

Опсег пратећег програма који је био у складу са племенском традицијом повео је публику у неке друге висине.

Шилпа Чаван, дизајнерка која потписује колекцију модне марке "Littleshilpa", очигледно је била инспирисана племенским обележјима. То се може видети чак и из назива линије - „Тотем дуге" (The Rainbow Totem).

„Желела сам да покажем како племенска традиција 'оживљава' у центру града. Главне елементе сам дочарала користећи много плексигласа, акрила, перја у боји и Сваровски детаља који су допринели драматици", објаснила је креаторка.

Драматика на модним пистама није толико честа, а нарочито уколико је прати одсуство женствених модела.

Публика је са нестрпљењем ишчекивала сваки нови излазак манекенки које су имале повелике конструкције на раменима и главама.

Класичне сукње у маслинастим тоновима готово да су биле незапажене поред свих изненађења и уочљивих маски, визира, огромних огрлица, „штитника" за рамена и других интересантних иновација.

Креаторка Нида Махмуд, која је на модне писте „призвала" урбани дух, амбијент је употпунила одговарајућом музиком, али и старим кључевима, катанцима, трансформаторима, алатом и другим ситницама које су љубитеље моде из света гламура вратили у мрачне уличице индијских градова.

„Била сам изузетно инспирисана световним и свакодневним, досадним стварима из мог окружења које се често могу видети на улицама, али на њих не обраћамо пажњу", истакла је Нида Махмуд износећи своју визију колекције.

Модна дизајнерка, позната по кичастим решењима, желела је да типографију улице пренесе у свет моде и, према оцени критичара, она је то и успела користећи кесице од чипса, кутијице од чаја, торбе за пијацу, лоптице за пинг-понг, налепнице, шљокице и најлон.

Колекцијом ипак доминирају традиционални индијски сари уклопљен са фармеркама и беж хаљине прошаране јарким црвеним, плавим, наранџастим, индиго и циклама тоновима.

Ревије које су организатори одабрали за затварање Недеље моде у Њу Делхију већини присутних биле су занимљиве и забавне, али је мало ко мишљења да су сви приказани модели носиви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи