Да ли ће маске постати нови модни хит

До сада смо са доласком лепог времена бирали купаће костиме или парео, а за ово лето нам се намећу маске као тренд лета 2020. Да ли ћемо заиста морати да носимо маске и на плажи и да ли ће то бити наша трагична стварност? Надамо се да не, али оно што је сигурно, модне куће су спремне, а маска „ризикује“ да постане једна од неопходних аксесоара.

Још у јануару је Били Ајлиш носила „Гучијеву“ маску на додели Греми награда а „Фендијева“ маска против загађености је одмах била распродата. У сваком случају, на врхунцу епидемије модне куће су велики део своје производње претвориле у производњу маски које су поклоњене болницама но сада, у „Фази два", када су маске обавезне, оне постају аксесоар.

Зато треба и лепо да изгледају с обзиром на то да нам покривају скоро читаво лице. Популарне су оне са монограмом LV. Италијанска инфлуенсерка Kјара Ферањи показује на Инстаграму разне моделе као и оне које је направио уметник Етаи Дрори.

На сајту Етсy може да се нађе све што вам пада на памет, за само два дана у априлу два милиона људи је претражило сајт тражећи управо маске. Неки их траже у стилу Еби роуда, неки са познатим језиком „Ролингстонса“, неки цветне, неки опет попут бренда „Мадер“ их праве од џинса и сав приход дају у добротворне сврхе, а неки преферирају тотал блек.

Маске бренда "Boohoo" су покушале да буду ироничне натписом – „Ако можете прочитати ову поруку, значи да сте преблизу“ – но морали су да их повуку након што су синдикати и лекари сматрали да хоће да се обогате на несрећи.

Бренд је био приморан да се јавно извини и да призна и да маске које су производили немају медицинску потврду. Питање је да ли остали немају исту намеру – зарада на несрећи и да ли и остали имају медицинке потврде?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару