Тиркизна година је пред нама

Боја дубоке саосећајности, исцељења, вере и истине, тако стручњаци описују тиркизну боју. У складу са принципима „колорстралогије", компанија „Пантон" објавила је да ће управо тиркизна бити боја 2010. године.

Највећи светски ауторитет у домену боја, компанија „Пантон", објавила је да ће боја 2010. године бити тиркизна. Прецизније, према „Пантон" каталогу, „15-5519 тиркиз".

Стручњаци објашњавају да многи верују да је тиркиз „заштитни талисман, боја дубоке саосећајности и исцељења и боја вере и истине..."

„Открили смо и да тиркизна многе асоцира на 'бекство од стварности', боју мора у неком тропском рају, који је пријатан и привлачан, макар и само у машти", каже Лиатрис Ајсман, извршни директор „Пантон института за боје".

Тиркизну боју је, објашњавају даље експерти, лако применити и у моди и у дизајнирању простора јер је њена „универзална привлачност" чини погодном за комбиновањем са осталим бојама.

„Браон и неутралним бојама тиркизна додаје 'дашак узбудљивости', добро се надопуњује са црвеном и ружичастом (?), креира класичан 'морски' изглед упарена са тамноплавом, оживљава све остале нијансе зелене, а нарочито 'тренди' је комбинација тиркизне и жуто-зелене", наводи се у образложењу компаније „Пантон".

„Пантоне" се бави креирањем палете боја, претежно за графички дизајн. Од 1999. године најављују која ће бити боја године, у складу са „колорстралогијом" (колор, тј. боја + астрологија).

Тако су 1999. објавили да ће небеско плава бити „боја миленијума", боја 2001. године била је „фуксија ружичаста", док је текућу, 2009. годину, обележила боја мимозе.

Своју боју, одређену датумом рођења, можете открити на сајту www.colorstrology.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи