Спектакл под ведрим небом за почетак 10. Српске недеље моде

Десети јубиларни „Сербија фешн вик“ отворен је спектакуларном ревијом под ведрим небом. Дунавски парк је на сат времена свој мир под месечином и тишину заменио гламуром, жамором многобројне публике и рефлекторима. Модну бајку су чинили модели 50 дизајнера, несвакидашњи амбијент романтичног парка и сјајна сценографија који су били употпуњени извођењем оркестра и солиста опере Српског народног позоришта.

Спектакл под ведрим небом за почетак 10. Српске недеље моде Спектакл под ведрим небом за почетак 10. Српске недеље моде

Град Нови Сад представљен је као незаобилазни град Европе када се говори о моди који је Српска недеља моде поставила на светску мапу модних дешавања. Светлана Хорват, председница Српске недеље моде, искористила је прилику да се захвали домаћим новинарима на подршци током свих ових година, поздравила је званице и пожелела угодно вече, а затим је чаролија почела.

Публика је имала прилику да види више од педесет модела из тридесет различитих земаља, док су се у позадини чули звуци познате мелодије из опере Каремен и чувеног Пинк Пантера у извођењу оркестра Српског народног позоришта.

Од елегантних вечерњих тоалета какве су приказали амерички дизајнери, преко разнобојних мушких сакоа необичног кроја холандских дизајнера, до комада румунских креатора са мотивима из историје уметности, заједно са делима дизајнера из Италије, Француске, Швајцарске, Аргентине, Казахстана, Црне Горе, Македоније, Пољске и других земаља.

Моделе су приказали и бројни истакнути дизајнери из Србије као што су Звонко Марковић, Бата Спасојевић, Бошко Јаковљевић, Василије Ковачев, Марија Шабић, Данијела Божић, Јована Петковић.

Стотине модних енузијаста окупило се да под зеленим крошњама украшеним розе тракама како би прославили ову манифестацију која већ пет година заредом, два пута годишње Србију ставља у жижу модног мнења.

Шљокице, кожу, тил и сатен будним оком су из првог реда пратили врсни модни познаваоци међу којима су били и Звонко Марковић, Василије Ковачев, Бошко Јаковљевић и Срђан Швељо, а један од почасних гостију био је и Фран Переа, шпански глумац домаћој публици познат из ТВ серије Серанови.

До 29. априла, Нови Сад ће бити модна престоница Европе када ће посетиоци уживати у разним сегментима моде као што су ревије, едукативни семинари, изложбе, додела награда.

Вечерас у 20 часова алтернативна мода биће приказана у Кинеској четврти – у СКЦ Фабрици када ће концептуални аутор већ чувене ревије мушких модела, Heroes, Срђан Швељо и овог пута бити задужен за представљање бројних младих дизајнера из Србије и региона у склопу аудио-визуелног шоуа Grace&Heroes посвећеној једној од највећих поп/модних икона, Грејс Џонс.

У 18 часова, синергија моде и различитих уметности биће приказана током специјалне изложбе Културно наслеђе у моди у Галерији Матице српске када ће бити изложене слике познатих уметника и креације модих дизајнера који су инспирисани хаљинама представљеним у делима наших познатих сликара, реинтерпретирали и модернизовали историјску костимографију кроз сопствене моделе, спајајући културу нашег народа са савременим трендовима високе моде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару