Читај ми!

Отворене пријаве за четврти Међународни конгрес „Одржива архитектура – енергетска ефикасност”

Од 19. јула, отворене су пријаве за четврти Међународни конгрес „Одржива архитектура – енергетска ефикасност”, који ће се одржати од 8. до 10. октобра у Југословенској кинотеци.

Kонгрес обухвата предавања, изложбе архитеката и спонзора, радионице, трибине и конкурс „Микро еко кућа 2021“ за младе архитекте, дизајнере и пејзажне архитекте до 30 година и студенте одговарајућих факултета. 

Поред предавања десет еминентних архитеката из десет земаља света, у оквиру конгреса ће се одржати и две радионице за студенте и младе архитекте, од којих ће једну водити пејзажна архитекткиња и награђивана дизајнерка вртова Kејт Гоулд из Енглеске, док ће за другу радионицу бити задужен Саша Беговић, професор Архитектонског факултета у Загребу и оснивач студија 3ЛХД.

Kонгрес ће, кроз све сегменте, обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења.

Предавачи, ауторитети у овим областима у светским оквирима, кроз рецентне пројекте и студије, приближиће домаћој јавности светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала.

На изложби спонзора учесници и посетиоци ће имати прилику да виде нове технологије, производе и материјале који се примењују у еколошкој, одрживој и енергетски ефикасној архитектури.

Овогодишњи предавачи биће Kејт Гоулд Гарденс из Енглеска, Венс Ванбеле из Белгије, Соња Радовић Јеловац из Црне Горе, Јури Трој из Аустрије, Саша Беговић из Хрватске, Петер Kучиа из Немачке, Аљоша Деклева из Словеније, Митеш Диксит из Сједињених Америчких Држава, Зоран Абадић из Србије и Стефан де Kонинг из Холандије.

Kонгрес организују Удружење „Екокулт+“ и магазин за еко архитектуру и културу „Еко кућа“, у сарадњи са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, Загребу и Подгорици.

Више информација о конгресу могуће је пронаћи на сајту https://www.congress-saee.com/

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи