Читај ми!

Зајечарска Гитаријада 45. пут

За титулу најбољег демо-бенда и награду од 150.000 динара ове године у Зајечару ће се борити 14 бендова из региона. Као највећа атракција ревијалног дела најављена је америчка група "Cultur Shock". Програм ће се од 4. до 6. августа одвијати паралелно на стадиону у Краљевици и на тргу у центру града.

Највећа атракција ревијалног дела 45. зајечарске Гитаријаде, која ће бити одржана од 4. до 6. августа, биће амерички бенд "Cultur Shock".

Осим америчких рокера, 5. августа наступиће „Рибља чорба", затим победник прошлогодишње Гитаријаде "As I Fall" из Бањалуке и „Обојени програм", наводи се у саопштењу организатора манифестације, Центар за културу Зајечара.

На Тргу ослобођења у центру Зајечара на такозваном „Ворлд мјузик стејџу" (World music stage) 5. августа ће свирати београдска блуз група „Зона Б".

За суботу, 6. август, у ревијалном програму најављен је наступ Рамбо Амадеуса, група "Mind reflection" и „Дисциплина кичме" као и Даде Топића, док ће на Тргу наступити оснивач легендарне македонске групе „Леб и сол" Влатко Стефановски.

На овогодишњој манифестацији, чији је циљ афирмација младих музичара из региона, за титулу најбољег демо-бенда и награду од 150.000 динара, такмичиће се 14 група из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Демо-бендови који ће се борити за титулу најперспективнијег су „Индиго поп" из Подгорице, „Пајперов смијех" из Бањалуке, "Cotton Pickers" из Младеоновца, "The Socks" из Велике Плане, "Pry" из Новог Сада, "Under" из Лесковца.

У такмичарском програму наступиће и "Fluid Underground" из Власотинца, "Inbox" из Бачке Тополе, „Док 7" и „Децокваритељи" из Ниша, београдски "The Revelators" и „Контрола мозга", док град домаћин представљају „Лоша карма" и „Милосрдни анђео".

Према речима жирија, чији је председник музички критичар Бранимир Локнер, на конкурс се јавило 105 група.

Гитаријада ће на Тргу ослобођења бити отворена 4. августа изложбом радова седмог Медђународног салона фотографије, а наступиће „Васил Хаџиманов бенд", гитариста Златко Манојловић, Владан Вучковић Паја и "Spiritus Movens Band".

Програм Гитаријаде одвијаће се паралелно на две сцене - једна ће бити у Краљевици, док ће на бини у центру Зајечара музичари свирати блуз, џез и друге врсте музике, различите од рока.

Како наводе организатори Гитаријада ће имати и два кампа, за рокере и за љубитеље мотора, којих ће, према најавама, бити око 1.000.

Градски мотоклуб „Тријумф" један је од организатора овогодишње Гитаријаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи