„Гоблини“ данас објављују повратнички сингл

Пошто је певач Бранко Голубовић-Голуб тренутно у Србији, шабачки „Гоблини“ ће максимално искористити прилику да поново засвирају, одрже пар концерата и издају двоструки сингл „Црно на бело“.

Панк састав „Гоблини" пред повратничку турнеју која почиње концертом 13. августа на „Шабачком летњем фестивалу" (ШЛФ), објавиће данас као радијски сингл нову песму „Луна".

Басиста Владислав Кокотовић рекао је јуче агенцији Бета да ће се „Луна" уз још једну нову песму „Као да" наћи и на ЦД синглу, који би требало да буде објављен идуће недеље под насловом „Црно на бело", у продукцији Студентског културног центра Новог Сада и „ШЛФ-а".

Кокотовић је открио да је „Као да" стара песма још из времена трећег албума „У магновењу" (1996), док је „Луна" нова песма настала у мају на првој проби коју је бенд одржао после девет година паузе.

„'Луна' је настала, уз неке размене текстова и идеја мејлом, директно на првој проби. Изашла је из нас без претераног рада. У тренутку је испливала цела песма. За десет минута. Мислим да ће 'Луна' показати људима како би звучали 'Гоблини' да све време постоје", рекао је Кокотовић.

Према његовим речима, „Луна" упозорава на проблем наркоманије кроз причу о лепој градској девојци „коју дрога узима под своје".

Поред Шапца 13. августа, „Гоблине" на повратничкој турнеји очекују наступи 27. августа на „Данима пива" у Зрењанину, 28. августа на „Адреналин фестивалу" у Београду, а потом 2. септембра у Љубљани, 3. септембра у Кочевју и 4. септембра у бањалучком клубу „ДФК".

Наставак неизвестан 

Кокотовић упозорава да су то за сада једини планирани концерти у овој години, и да је неизвесно када ће се поново пружити прилика „Гоблинима" да поново заједно засвирају, због обавеза певача Бранка Голубовића-Голуба, који као хуманитарни радник у октобру одлази на мисију у Пакистан.

Бенд се разишао у јуну 2001. године после концерта у Загребу, јер чланови више нису могли  да ускладе међусобне обавезе понајвише због Голубовића, који се већ тада определио за упоредни посао хуманитарца, који га је последњих година био одвео у Авганистан и Шри Ланку.

„Голуб је тада био на релацији 'ујутро у Книну, сутра у Врању, а између би морао на пробу'. У једном тренутку смо схватили да не можемо даље. Тренутно живи у Грузији, и пошто се приближио Србији и има неко слободно време, одлучили смо да направимо пар концерата колико нам време дозвољава", истакао је басиста.

Девет година као девет дана

У постави Голубовић, Кокотовић, бубњар Милан Арнаутовић, гитаристи Ален Јовановић и Саша Шетка, обновљени „Гоблини" звуче „као да није прошло девет година, већ девет дана годишњег одмора".

Кокотовић не искључује могућност да се „Гоблини" поново састану и идуће године. „Нисмо завршили целу причу, а докле ће нас нова комбинација одвести нико не зна. Пре две године рекао бих да нема никакве шансе да се поново окупимо. Идемо сада полако и видећемо шта нам живот носи.

„Чим се Голуб приближи на 5.000 километара Србији, ми радимо", рекао је Кокотовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи