„Масив атек“ први пут у Београду

Култни енглески састав „Масив атек“ наступио је синоћ пред неколико хиљада гледалаца у Београдској арени. Спектакуларан концерт био је спој видео инсталације и одличне свирке бристолских музичара.

Први наступ у Београду британског састава „Масив атек" (Massive Attack) обележила је сјајна видео инсталација на граници „перформанса", као и препознатљиви хитови из дводеценијске историје бенда.

Екипа музичара из Бристола у петак увече је пред више хиљада посетилаца Београдске арене извела највеће хитове на концерту одржаном у склопу деветог „Бекспиријенса".

После наступа на новосадском фестивалу „Егзит" (Exit) пре неколико година, Британци су се вратили у Србију за први концерт у Београду, што није пропустио да помене Грант Маршал захваливши Београђанима што су дошли да чују „Масив атек".

Поред оснивача групе Роберта Дел Најe и Гранта Маршала домаћој публици су се представили и двојица перкусиониста, гитариста, басиста, клавијатуриста и програмер, док су вокалне деонице изводили реге ветеран Хорас Енди, Мартина Типлеј-Брд и Дебора Милер.

Многољудни „Масив атек" су једноипочасовни концерт почели око 22.30 песмама „Бабел", Risingson", "Girl I Love You", а најбољи одзив публике био је нешто касније уз "Teardrop", "Safe From Harm" и нарочито "Angel".

На ЛЕД екрану приказиване су поруке, а нису изостали актуелни наслови из домаћих и страних медија, као и бројни ангажовани кратки текстови, уобичајени за овај састав.

Наступ у престоници Србије група је завршила извођењем хитова "Splitting the Atom", "Unfinished Sympathy", "Karma Coma" и "Atlas Air". Експериментални састав из Бристола, који се прославио у свету особеним спојем електронске плесне музике са хип хопом, регеом и соулом, у медијима прозваним „трип хоп", београдски концертни деби је окончао нешто иза поноћи.

„Масив атeк" је у Београд дошао у оквиру светске турнеје поводом новог албума "Heligoland", а предизвођач у Арени била је Мартина Топли-Бирд са својим пратећим бендом.

„Бекспиријенс" сваке године у Србију доводи углавном иностране извођаче електронске и плесне музике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи