Дилан у Арени

Светска рок икона Боб Дилан у недељу увече је, после 19 година, поново наступио пред београдском публиком. Концерту у Арени присуствовало је око 12.000 људи.

Славни амерички кантаутор Боб Дилан свирао је у недељу увече готово два сата у Београдској арени, а око 12.000 људи на концерату било је почашћено избором најславнијих Диланових композиција из 1960-их, као и низом песама из последњих 13 година, у којима је он доживео комерцијалну ренесансу. На жалост, екипи РТС-а било је забрањено да снима синоћњи концерт.

Осим што је певао, времешни Дилан (69) са белим шеширом на глави по потреби је свирао гитару, усну хармонику и клавијатуре, а врло расположеној публици се није обраћао, осим током биса, када је представљао чланове пратећег бенда.

Током 110-минутног прашења блуза, рока и кантрија, Дилан је извео низ композиција из 1960-их, када је био вероватно најславнији протестни песник на свету: "Rainy Day ", "It Ain't Me Babe ", "I'll be Your Baby Tonight ", "Masters Of War ", "Highwy 61 Revisited", "Ballad Of Thin Man", "Like Rolling Stone" и "Bolowin' In The Wind ".

Остатак репертоара био је резервисан за песме са последњег албума "Together Through Life " (2009), као и са албума "Time Out Of Mind " (1997) и "Modern Times " (2006) с којима не само што је доживео комерцијалну ренесансу, већ је и добио неке од најбољих критика у каријери.

Међу најславнијим песама из тог периода била је и "Things Have Changed" из филма "Wonder Boys " за коју је Дилан добио Oскара у категорији филмске музике.

После 90 минута регуларног дела концерта, којим је доминирао Диланов препукли глас, на бис је изведена "Like A Rolling STone " (1965), једна од најзначајнијих рок песама свих времена, а део публике ју је певао следећи хармонију рефрена из обраде групе „Ролинг Стоунс" (1995).

Као последњу песму Дилан је извео свој први хит - протестни класик "Blowin' In The Wind ", који врло ретко свира на својим турнејама.

Боб Дилан је у Београду последњи пут свирао пре 19 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи