Мариза четврти пут одушевила Београђане

Промовишући ДВД "Terra em concerto", фадо дива Мариза није заобишла Београд, што је, судећи према броју продатих улазница, публика са радошћу поздравила. После два сата јаких емоција које је пренела изводећи нове и старе хитове, португалска певачица испраћена је овацијама.

Светски позната фадо певачица, Мариза, наступила је синоћ у великој дворани Центра „Сава" која је била тесна да прими све љубитеље фадо музике.

Публика је поново, током двочасовног концерта, имала прилику да ужива у специфичној португалској музици - мешавини страсти, туге, љубоморе и жалости.

Мариза је осим новијих нумера извела и песме "Rosa Blanca", "Tasco de Mouraria", "Meu fado meu", "Feira de Castro", "Beijo de Saudade".

„Кад год говорим о Србији срце ми је пуно љубави. Волим да долазим у Београд", поздравила је португалска певачица публику.

Фадо дива мозамбичког порекла, препознатљива по изузетно снажној и емоцијама испуњеној интерпретацији португалске музике, наступила је у српској престоници у оквиру европске турнеје поводом још увек актуелног, изузетно успешног, албума "Terra" објављеног 2008. године и недавног изласка ДВД-а "Terra em concerto".

Одушевљење публике изазвао је Маризин силазак са бине и руковање са љубитељима фадo музике у првим редовима велике дворане Центра „Сава".

„Хвала вам што сте ме примили. Увек ће ми бити задовољство да се вратим. Дивно је видети како осећате и поштујете моју музику. Последњих година сам доста путовала светом, певала на разним местима, којима се понекад не сећам имена, али кад год ми причају о Београду сетим се свих вас", захваљивала се Мариза на топлом дочеку.

На бис је са двојицом гитариста запевала једну песму без помоћи озвучења, само снагом гласа и акустичних инструмената, а потом је  подарила Београђанима једну песму на енглеском, џез обојену "Don't Cry Me River".

Мариза је синоћњим наступом поново показала да је, уз изузетну духовитост и способност да покрене публику ситним триковима, прворазредна певачица, која улази у све песме са много емоција, не штедећи глас.

За искреност у извођењу Мариза је после биса награђена громогласним овацијама читаве дворане. И након завршетка концерта, већина посетилаца концерта је и даље стајала на својим местима у нади да ће се Португалка вратити још једном пред њих.

За то ће, ипак, морати да сачекају другу прилику.

Ово је четрвто гостовање славне португалске певачице у Београду. Први пут у српку престоницу дошла је 2005. године, али се вратила већ 2006. године.

Последњи пут пред београдском публиком била је 2008. године, када ју је чуло више од 11.000 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи