Велики повратак бенда "Alice in Chains"

Први албум после четрнаест година групе "Alice in Chains" добио награду часописа „Револвер“ као најбоље издање године. Признања "Golden Gods" магазина о рок и метал музици добили и „Металика“, Леми из „Моторхеда“ и покојни бубњар Џими Рев Саливен.

Група "Alice in Chains" освојила је два можда и најважнија признања на додели музичких награда "Golden Gods" (Златни богови), коју је у Лос Анђелосу организовао амерички часопис „Револвер", специјализован за хард рок и хевиметал музику.

Рок бенд "Alice in Chains" из Сијетла, основан крајем осамдесетих, добио је награду за најбољи албум године за "Black Gives Way To Blue", као и за најзапаженији повратак на музичку сцену (то им је први студијски албум после четрнаест година).

Чланови бенда „Металика" проглашени су за најбоље извођаче уживо, док је за најбољег бубњара изабран покојни Џими Рев Саливен из групе "Aveneged Sevenfold", који је преминуо крајем прошле године под неразјашњеним околностима у 29. години.

Међу добитницима награда били су и Рони Џејмс Дио (најбољи певач), Леми Килмистер (награда за животно дело) и Марија Бринк из металкор групе "In This Moment", која је проглашена за „најврелију" жену хеви метал сцене.

Најзапаженији део церемоније је ипак било извођење култног хита групе „Моторхед" "Ace Of Spades".

Песму су заједно одсвирали Леми, Слеш и Дејв Грол (који је познат као бубњар групе „Нирвана", гитариста и певач бенда "Foo Fighters", а у последње време и као члан супергрупе "Them Crooked Vultures").

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи