Читај ми!

Бубиша уочи концерта поводом његовог 100. рођендана на проби Биг бенда РТС-а

Војислав Бубиша Симић слави 100. рођендан. Њему у част Биг бенд РТС-а припрема концерт. Цењени џез музичар појавио се на проби да провери како оркестар звучи и да ли је програм спреман.

Биг бенд РТС-а се спремао за концерт којим у уторак слави 100. рођендан Војислава Бубише Симића, а џез музичар, који је изненада свратио на пробу, био је као и увек – захтеван. Враћао је музичаре неколико пута да усаврше извођење мелодије.

„Није то нека посебна захтевност, он само жели да чује све оно што ми можемо да дамо као оркестар, шта смо ми давали онда пре 45 година и сада. Али му се јако свиђа, задовољан је како оркестар звучи, међутим оно што је заиста изненађујуће је његова енергија“, нагласио је Стјепко Гут, диригент Биг бенда РТС-а.

Бубиша није имао времена за разговор са новинарима, али је оркестру јасно ставио до знања шта очекује. 

„Ми смо се припремили, можда не за оволики програм данас, али, наравно, за њега нам ништа није тешко. На крају сам му рекао да не би било у реду да му одсвирамо све данас јер морамо да оставимо нешто и за уторак да га изненадимо. Биће то свакако једно посебно вече“, истакао је Марко Ђорђевић, одговорни уредник Џез редакције Музичке продукције РТС-а.

Бубиша 100. рођендан слави у понедељак у кругу породице. Сви остали у уторак у МТС дворани са Биг бендом РТС-а могу да покажу колико воле његову музику и џез. Други програм РТС-а директно преноси ову музичку прославу.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво