Читај ми!

Лепа Лукић: Никада никоме не бих рекла да не зна да пева, моје место још нико није узео

Издала је више од педесет сингл -плоча и албума, глумила у неколико филмова. На централном краљевачком тргу Лепа Лукић је са својим суграђанима певала евергрин хитове. Уз каријеру која траје више од шест деценија, певачица каже да и данас пева, као да тек почиње.

Краљево певало у част Лепој Лукић. Колеге су у петак певале Лепине песме уз пратњу три оркестра. Концертом на Тргу српских ратника завршен је Фестивал „Златне хармонике Краљева".

„Много је било емотивно, чак сам се и расплакала на бини када са колеге певале песме колега који нису више међу нама. Када су отпевали од Зорана Калезића – Како је лепо у мом крају, а мене тамо нема – ја сам бризнула у плач“, рекла је, гостујући у Јутарњем програму, Лепа Лукић.

На концерту у част легенди народне музике, учествовали су Снежана Ђуришић, Јелена Броћић, Драги Домић, Иван Милинковић...

„Само ми је жао што нисам отпевала песму од Мериме Његомир. Она ми је била добра колегиница, и с њом сам се баш дружила. Није било више минутаже, тако да није могло“, додала је Лукићева.

Говорећи управо о пријатељствима на естради, тврди да га, упркос другачијим тврдњама – има.

„У моје време, када сам почела да певам, и када сам наследила неке певаче, и, у исто време, певачи који су почињали са мном - ја мало пре, они после мене, то су све велики певачи, са свима сам добра, и са млађом гарнитуром. Ако нас саставе негде на телевизији, онда проценим ко лепо пева, ко онако солидније мало пева али, никад не кажем – овај не зна да пева. Никад то не кажем, чак и да не зна, не бих рекла да не зна, јер поштујем, свака птичица својим гласом пева, а моје није да критикујем никог, моје место нико није узео“, изјавила је певачица.

Каријера Лепе Лукић траје 65 година, а бројем песама и албума које она има, ретко ко се може похвалити.

„То је велика ствар, и у овим годинама ја и даље певам, као да почињем. То је моја срећа, песма је мој живот. Да ме неко спречи, да ми не да да певам, ја бих увенула“, каже Лукићева, и додаје да пева лагано, да не може да промукне, нема проблема са грлом...

„Срећна сам, то је мени једини спас у животу. Немам децу, сама сам, не волим да будем у четири зида, волим да путујем, и дан, данас, имам енергије да путујем“, рекла је гошћа РТС-а.

„Мени песма све значи, она ме одржава и подмлађује“, истакла је певачица.

Захвалила се Краљеву, граду у коме је одржан концерт њој у част: „То је мој град био од детињства, ја ништа даље нисам знала него од Краљева. Значи кад ме неко пита – Одакле си Лепа, ја не кажем само из Милочаја, мада мој Милочај знају кроз моју песму, многи знају моје родно место, а ја увек кажем - Милочај код Краљева, тако да, то је био мој град, сада је дупло мој град, и хвала им од срца“.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару