Читај ми!

Биг бенд РТС-а и Васил Хаџиманов на Коларцу за Светски дан музике

На програму концерта у Коларчевој задужбини на Светски дан музике, 21. јуна, биће ауторска музика Васила Хаџиманова, која ће за ову прилику премијерно бити изведена у сасвим новим аранжманима уз Биг бенд Радио-телевизије Србије.

На концерту у Коларчевој задужбини на Светски дан музике Васил Хаџиманов ће обележити и 30 година музичке каријере, а Биг бенда РТС-а 75 година постојања.

„И све смо то решили да спојимо у један диван концерт на Коларцу где ће Биг бенд са гостима из мог бенда изводити моје композиције у аранжманима Владимира Николова, Тонија Китаноског и моје маленкости“, наводи Хаџиманов.

Додаје да је ова сарадња са Биг бендом велики изазов за њега јер до сада није своју музику изводио са тако великим оркестрима, али за сада је презадовољан како то звучи и нада се да ће и колеге и публика уживати.

Марко Ђорђевић, Одговорни уредник редакције за џез и забавну музику, наглашава да му је пре свега драго да су коначно, после толико година успели да организују овај догађај о коме се дуго причало.

„Васили јесте већ наступао са Биг бендом, али ово је први пут вече његове ауторске музике, и мислим да је то стварно посебан један печат овог концерта. Мислим да се момцима исто јако допада програм“, истиче Ђорђевић.

Карте за концерт су већ скоро распродате, а Ђорђевић се нада да ће у неком наредном периоду успети у студију да направе трајан тонски и видео запис овог концерта како би шира публика могла да види и чује на званичном Јутјуб каналу Музичке продукције РТС-а.

Џез лето

На фестивалу Jazz in the Garden, Биг бенд РТС-а и Васил Хаџиманов ће самостално наступати.

„Ми ћемо свирати са мојим бендом у новом саставу, пошто имамо два нова члана, а бога ми, имамо и једног специјалног госта. То је Дин Боуман, један фантастичан певач из Америке, тако да је специјалан програм и за тај летњи џез фестивал“, наводи Хаџиманов.

Биг банд РТС-а такође наступа на фестивалу Jazz in the Garden, са словеначким пијанистом и певачем, Урошем Перићем, а то вече ће бити посвећено музици Реја Чарлса.

„То је неки почетак наше сарадње из региона, али оно што ће то још боље осликати је 3. октобар, МТС Дворана, три Биг бенда на бини – Џамбо Биг бенд – Биг бенд Радио Телевизије Србије, Биг бенд Хрватске радио-телевизије и Биг бенд Радио Телевизије Словеније. И то је стварно јединствен догађај који се заправо последњи пут десио 1989."

Поред тога, ускоро ће се појавити ново ЦД издање Биг бенда са Четири годишња доба Антонија Вивалдија и Фореовом Паваном, које је за џез оркестар аранжирао Франческо Сантуци, италијански композитор и саксофониста.

„Управо смо при крају продукције и надам се да ће у септембру изаћи ЦД, а 8. новембра је велика промоција и светска премијера“, најављује Марко Ђорђевић на крају гостовања у Јутарњем програму.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво