Читај ми!

ПГП РТС у гостима Кроација рекордса на "CMC Festivalu 2023"

У Водицама код Шибеника недавно је одржан Си-Ем-Си фестивал (CMC Festival) који организјује „Кроација рекордс“, некадашњи Југотон, а испред ПГП РТС- на фестивалу је била Тања Шикић.

На CMC Festivalu Водице 2023. прошлог викенда окупила су се најпознатија имена регионалне музичке сцене. Музичко-туристичка прича која траје већ 15 година традиционално је привукла најбоље извођачеВеликом фестивалском позорницом прошло је више од 47 извођача. 

Гошћа Јутарњег програма, пи-арка ПГП РТС-а наглашава да је „Кроација рекордс“ и овог пута био диван домаћин.

Ради се о њиховом националном фестивалу који се организује у духу најбоље традиције некадашњих летњих фестивала. Током два дана, они представе све најзначајније своје извођаче“, наводи Шикићева.

Бина је постављена на обали мора, потпуно је слободан улаз за све посетиоце. А друге вечери се одвијао ревијални програм на коме је учествовало чак 36 музичара, додаје Тања Шикић.

Чули смо њихове нове песме. Међу њима су своје нове песме представили многи које ми са ових простора и знамо, и волимо, и чија дела пратимо. А то је на пример Жељко Бебек, Даниел Поповић, Борис Новковић... Оно што је нама било исто лепо, и задивљујуће, и занимљиво је Душко Локин који је напунио 80 година и који је такође извео своју нову песму."

Део фестивалског програма осим представљања музике су и бројне конференције за медије. Много медија из читавог региона извештава са овог фестивала и конференције јесу место сусрета и прилика да се пласирају информације, напомиње гошћа Јутарњег програма.

Оно чему је била посећена једна од конференција су заједничка издања ПГП-а и Кроација рекордса. На идеју директора ПГП-а, Владимира Грајића и директора Кроација рекордса, Желимира Бабогреца, од 2018. године траје ова традиција. ЦД који држим у руци је наравно ЦД Здравка Чолића из 2018. године. То је и албум који је добио пуно награда и од тада заиста преко неколико издања које сам донела овде, траје та сарадња и традиција два мејџора, два највећа дискографа у региону, који је онда објављивањем ових заједничких издања у ствари доносе добробит и самим извођачима, али и публици“, наглашава Тања Шикић.

Најновије заједничко издање је албум „Неверних беба“ Ходај. Албум је већ за сада добио бројна признања и проглашен за албум године. Након промоције и представљања на Си-Ем-Си фестивалу и радио станицама у Хрватској, очекује се да ће и публика и стручна јавност у тамо такође исто одреаговати.

Чини се да има смисла радити овакве ствари, нарочито када се виде резултати тога рада. Има једна дивна реченица која отприлике гласи, 'Када живите у ери даровитих уметника, чија дела нас радују, онда најмање што можете да учините је да та дела учините доступним што већем броју људи, ма где они живели'“, закључује Тања Шикић на крају гостовања у Јутарњем програму.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару