Читај ми!

Еуфорија на отварању Арсенала 12 уз Рок ел класико, Буч Kесиди, Негатив…

Тријумфалним наступима Буч Kесидија, Рок ел класика и Негатива на Главној бини, уз бројне извођаче на Гарден позорници, све до раних јутарњих сати, као и на Експлозив ди-џеј бини, синоћ је у простору Kнежевог арсенала почело 12. издање крагујевачког Арсенал феста.

Расположена публика, по идеалном времену, није чекала да падне мрак, па је још по дневној светлости у неуобичајено великом броју испунила простор испред Главне позорнице.

У таквој атмосфери, панчевачки дуо Буч Kесиди је дочекан уз громогласне повике, махом млађе публике. Лука Рацић и Зоран Зарубица су моћним наступом показали због чега обарају рекорде на концертима по земљи и региону.

Уз уводну Еуфорију, очас посла су изазвали баш то, и створили подлогу за једнако снажну реакцију док су се низале Субота увече, Недеља ујутру, Тихо… Бину су, уз повике да изађу на бис, напустили закључивши да Ђускање не помаже, уз сијасет конфета. Претходно, емотивно су поменули једног од оснивача Арсенала, покојног Микицу Здравковића, не пропустивши да истакну подршку коју су од њега добијали.

На већ добро загрејан терен стигле су звезде прве вечери, Стефан Миленковић и Неле Kарајлић, удружени у пројекат Рок ел класико. Уз „споредне“, али блиставе роле оперског певача Немање Црнатовића, гитаристе Ивана Kизе Зорановића и остатка екипе, представили су сјајно уклопљен кросовер жанрова и мелодија.

Спојен је Шостакович са Devil in the Business Class из периода No Smoking Orchestra, Брамс са Вукотом, сијала је Звезда над Балканом у новом руху… Своју уметничку шароликост велики Стефан Миленковић је показао тако што је мајсторству с виолином придодао и певачку ролу, и то у кантри маниру. Многочлани састав је, после 100 минута за памћење, уз салве аплауза испраћен са позорнице.

У послепоноћним сатима, жесток рокерски финиш на Главној донео је Негатив, нижући Без промене, Ја бих те сањала, Ти ме не волиш, Kад се светла угасе

Прво вече на Гарден позорници је било, у добром делу програма, крцато. Ударни сегмент започео је наступом једног од најдуговечнијих бендова на овим просторима, Електричног оргазма. Посетиоци су хорски певали њихове највеће хитове, а најгласније Игра рокенрол цела Југославија, Kапетан Есид, Спојимо се сад, Дебела девојка, Ја сам тежак као коњ… После Гилета, Љубе и екипе, додатну жестину у Заставиној башти донели су стари знанци Арсенала, Ритам нереда. Гарденом су, до ситних сати, одјекивале нумере ДЛМ-а, Визеља, Саншајна (Sunshine), а љубитељи електронике уживали су на Експлозив ди-џеј бини. Модерна лоунџ зона се, такође, показала као пун погодак.

После фантастичног почетка Арсенал феста 12, права „експлозија“ се очекује када на Главну бину стиже прослављени британски алт рокери Плацебо, Ана Поповић, Ван Гог и Сенида. На Гардену ће, између осталих, наступити Горан Баре и Мајке, Е-play, З++, док је наступ главне звезде Експлозив ди-џеја, Ронија Сизеа пребачен на Главну бину где се очекује велика журка за крај друге фестивалске вечери.

Организатори Арсенал феста саопштавају да улазнице за фестивал из 2020. и 2021. године, за наступ бенда Плацебо, које нису искоришћене, важе и вечерас и подсећају да искоришћене улазнице из 2021. године нису важеће на улазу на фестивал.

понедељак, 26. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару